Tajný pánský knižní klub

Tajný pánský knižní klub https://www.databazeknih.cz/img/books/49_/496759/bmid_tajny-pansky-knizni-klub-B6i-496759.jpeg 4 95 34

Manželství Gavina Scotta je v troskách. Baseballová hvězda Gavin nedávno odhalil ponižující tajemství: jeho žena Thea vždy předstírala to velké O. Toto odhalení je poslední kapkou pro jejich už tak dosti napjatý vztah. Thea požádá o rozvod a Gavin si uvědomí, že se nechal ovládnout pýchou a strachem. Ale o vztah nechce přijít. Rozrušený a zoufalý Gavin nachází pomoc na neobvyklém místě, v tajném knižním klubu romantických knih, který tvoří největší alfa samci města Nashville. S pomocí jejich aktuální četby, žhavého románu z období regentství zvaného Námluvy s hraběnkou, se parta drsných svalovců pokusí zachránit Gavinovo manželství. Protože když to tak hezky funguje v knize, musí to jít i ve skutečnosti! Jenže náš nešťastný Romeo bude potřebovat víc než květnatá slova a velká gesta, aby našel svého vnitřního hrdinu a získal zpět důvěru své milované ženy. Podaří se mu zachránit manželství?... celý text

Literatura světová Romány Pro ženy
Vydáno: ekniha , Jota
Originální název:

The Bromance Book Club , 2019


více info...

Přidat komentář

Mandalaaa
01.04.2024 4 z 5

"Manželství, ve kterém se člověk cítí osaměle, je ten nejhorší druh osamění, jaký vůbec existuje" Babička hl. protagonistky vystihla důležitou myšlenku. Mladý manželský pár Gavin a Thea prožívají krizi a Thea chce požádat o rozvod.Gavin se snaží o Theu bojovat a inspiraci nachází v romantických knihách. Čtivě napsaný román s jednoduchou dějovou linkou. Knihu jsem si vybrala v knihovně a to již zabalenou tzv. zajíce v pytli...často romány v tomto stylu nečtu, ale za mě příjemný román, který splnil má očekávání.

Calypso
12.03.2024 2 z 5

(SPOILER) 'Odpor proti dýňovému latte je dokonalým příkladem toho, jak toxická mužnost prostupuje i těmi nejobyčejnějšími věcmi v životě.'

Pokud bych to brala jako parodii, tak by to chvílemi mělo něco do sebe, ale mám obavu, že je to vše myšleno vážně, včetně prohlášení, že každá (!) ženská miluje regentské romance a pokud jich nemá plnou knihovnu, tak čtečku zcela jistě. Čím to, že tzv. ženské čtivo často nejvíc podporuje genderové stereotypy a to i když jsou, jako zde, zahaleny do woke termínů.

Postavy spolu vůbec neumí komunikovat, což je jejich největší problém (podle chování They a hlavně její příšerné sestry by si člověk myslel, že Gavin udělal bůhvíco, ale jejich rozepře je relativně banální), naštěstí čtení o hraběnce všechno zachrání, i dětská traumata se víceméně zahojí díky jednomu rozhovoru se zhýralým otcem. Mimochodem, každou chvíli je zmiňováno, jak se dvojčata dívají na filmy. Ve třech letech se na filmy ještě nikdo nedívá, snad tak na kratinký animák.

Nalákalo mě, že se kniha odehrává v mém oblíbeném městě Nashville, ale ve specifický genius loci jsem doufala marně. O jedné restauraci s živou hudbou a tanečním parketem se dozvíme, že 'jiná taková v Nashville není'. Co si pamatuji, tak živou hudbu mají v hudebním městě v každém druhém či třetím podniku, i v jednom oblíbeném zapadlém, kde snad neobměnili jídelníček a nezměnili ceny od třicátých let.

Překlad mě neiritoval tolik, jako některé kolegy zde, ale někdy praští do očí přílišná vulgarita - 'Gavin pokynul Thee, aby ho vybrala, protože v těchhle sračkách byla mnohem lepší než on' - 'A byla to ta nejžhavější podělaná věc, jakou kdy v životě viděl' - už originál nebude příliš jazykově vytříbený a doslovné přeložení generických 'fucking' a 'shit' zní česky ještě o dost víc obhrouble. Časy, kdy i žánrová literatura měla povznášet ducha, jsou již pryč. Ach jo.


Bettybook
12.02.2024 3 z 5

Za mě byl příběh celkem průměrný a hlavní FMC mě štvala neskutečným způsobem, až jsem se divila, co na ní Gavin vidí. Jinak jsem se docela pobavila, za to dávám tři hvězdičky. A půlku hvězdičky za originalitu.

Airelle
06.11.2023 3 z 5

(SPOILER) Hlavní postava Gavin taky nečte, alespoň do doby než ho manželka Thea vyhodí z domu a on skončí u svých kamarádů, kteří ho přijmou do tajného knižního klubu, díky kterému se má jeho manželství nerozpadnout.

Co se týče postav, tak mi ale neskutečně ze začátku lezly na nervy. Thea víc než Gabon. Neustále říkám, že základem každého dobrého vztahu je komunikace, když nefunguje komunikace, tak nefunguje ani to ostatní. Oni dva byli aspiranti na manželskou terapii, jenže je ani jednoho nenapadla jako řešení jejich problému. Oba se chovali nelogicky.

Celá kniha se vlastně celou dobu točí na jejich vztahu a na jejich problému, který mi ve finále přišel úplně mimo. Byl to jen důsledek jejich nekomunikace a lží, co za dobu jejich vztahu vznikly. A musím říct, že mi tahle dějová linka knihy nestačila. Ze začátku mi přišla ta myšlenka vtipná, ale když se to jako jediný důvod omílá pořád dokola, tak to nestačí. Čekala jsem nějaký zvrat, který by knihu vystřelil ještě o stupeň výš a nezůstala by ryze průměrná.

Jako pozitivní hodnotím nápad autorky. Škoda, že ho nedotáhla.

Moc děkuji @literoza za štafetu, díky poznámkám se mi kniha četla o dost lépe.

Knihu si přečtěte, protože ostatním štafetářkám se líbila. Neurazí, ale nenadchne.

akinomV
05.11.2023 3 z 5

Knížka nebyla špatná, líbila se mi zápletka a jak si chlapy snaží navzájem pomoci :-) Asi bych v příběhu nepotřebovala ty peprnější scény, ale jinak se mi to fakt líbilo.

Slůník
21.07.2023 4 z 5

Kritice v předcházejících hodnoceních rozumím, ale:
1) Parta svalovců, která se snaží jednomu z nich pomoci citacemi červené knihovny, je nepřekonatelně roztomilá.
2) Takhle by vlastně měly knížky fungovat, ne? Že nás donutí přemýšlet o našich životních postojích...

Booky84
21.05.2023 4 z 5

Příjemná, lehce čtivá i vtipná romantická pohodovka. Já jsem se bavila a knihu si užila. Doufám, že vyjdou v češtině další autorčiny knihy.

Aneleh
07.05.2023 2 z 5

Jako asi většina ostatních jsem se nechala nalákat názvem knihy, aby mě pak obsah docela zklamal. Čekala jsem něco víc. Vůbec nevěřím tomu, že by nějaký chlap četl tu pitomost z 19. století, která neměla hlavu ani patu.
Ze začátku jsem to tedy brala jako vtip, postupně se to ale zvrtlo v něco jako erotický román a po pravdě, to jak byli oba zoufalí, vzhledem k tomu důvodu, mi přišlo trochu přehnané.
Bohužel také překlad byl místy trochu divný a krkolomný, např.: "Palec po palci svírala ústa směrem k jeho." Snad jen to se dá ocenit, že příběh ukazuje na důležitost komunikace v manželství a líbilo se mi, jak se chovali ke svým dcerám.

Emma27
20.04.2023 2 z 5

Pruměrna kniha.Zaujal mě název.

avalonek
20.02.2023 4 z 5

I přes horší hodnocení jsem tomu dala šanci a mužů říct,že jsem si to celkem užila.Příběh o tom,jak má spousta lidí problémy v partnerském vztahu a tady je vtipnější návod,jak je trosku vyřešit.Za mě fajn cteni

yonda
20.11.2022 odpad!

Původní myšlenka jak parta testosteronem nabušených chlapů čte romantické knihy jako návod jak mluvit se svými partnerkami je vcelku nereálná, ale mohla slibovat nějakou zábavu...Mohla! Asi 150 stran jsem spolu s hlavními aktéry přešlapovala na místě a pak jsem jen valila oči, protože jsem měla pocit, že mi tam někdo nalepil pár stránek z 50 odstínů šedi (možná kecám-nečetla jsem). Načeš konec byl tááák zalitý sluncem, že jsem málem oslepla (protože jsem měla ty vyvalené oči z předešlých stránek). Za mě tedy NE!

tyna_01
05.10.2022 3 z 5

Námět knihy mne naprosto nadchl, protože chlapi, kteří čtou? Už to je sexy, co si budeme,... Dokonce mi to dlouho přišlo jako taková naše ,,Hartlovka". Doufám, že tímto přirovnáním neurazím některé čtenáře. Ale na mne to tak působilo. Skupina mužů, kteří díky knihám chtějí napravit své partnerské vztahy. Může to fungovat? To, že ,,obšlehnou" některé praktiky z románu Námluvy s hraběnkou? Musím říct, že moje očekávání bylo tak nějak větší. Nadšení z námětu a obálky trošku opadlo, když mne některé části nebavily, měla jsem nutkání je přeskakovat. Na druhou stranu jsem si hodně oblíbila Theu, když měla muže, který byl schopný se pustit do takové záchrany, i když mu muselo být jasné, že to nebude jednoduché. Taky příběh poukazuje na to, jak důležitá je komunikace ve vztahu a jak rychle se něco může zvrtnout. To, co my ženy chápeme odlišně, než muži. Ale nemluvíme o tom. Za mne hodnotím jako průměr. Nechyběly pasáže, které byly vtipné a smála jsem se, ale bohužel i pasáže, které pro mne byly nudnější.

harmonicka
02.10.2022 2 z 5

Nalákal mě zajímavý námět,ale bylo to plné amerických klišé a celkově mě to zklamalo.Thea by si měla uvědomit,že každá mince má dvě strany, její sestra zase, že se svět netočí jen kolem ní.

LilianaFalcon
15.09.2022 3 z 5

Nedokázala jsem se rozhodnout mezi 3 a 4 hvězdičkami, ale ty 3 to vyhrály, protože mě některé pasáže nebavily a měla jsem tendenci přeskakovat.
Námět byl naprosto boží! Parta chlapů, co se pomocí romantických knih snaží zachránit vztahy? Úžasné!
Ale jinak mi příběh celkově připadal hodně smutný, protože zpackané manželství není žádná legrace. A strašně moc jsem ústřednímu páru fandila, ať to vyřeší.
Gavin pro mě byl skvělý mužský hrdina, s chybami, které ho dělaly ještě víc přitažlivého.
Thea byla na můj vkus až moc pokrytecká a její sestra mi vyloženě pila krev.

alzbeta4340
10.09.2022 2 z 5

Námět by byl snad zajímavý, i když si vůbec nedokážu představit skupinu mužů, kteří by četli romance pro ženy a ještě by z nich čerpali inspiraci pro vlastní život. Ale jako vtip, proč ne. Provedení tohoto motivu je ale velice nepovedené a to včetně ukázek z historické romance, kterou snad měl hlavní hrdina číst.
Kniha na mě působila jakoby autorka chtěla napsat příběh červené knihovny, přestože jí sama trochu pohrdá.

andreamrs
12.08.2022 5 z 5

Popravdě mi představa toho, jak parta alfa samců, hltající červenou knihovnu a rozdávající rady do života, pomáhá sportovci Gavinovi s jeho rozpadajícím se manželstvím, přišla hodně úsměvná. Ale vážení! Ono to opravdu fungovalo! Ten děj byl natolik zábavný a vtipný, že jsem se častokrát smála opravdu nahlas. Ta zápletka byla tak zajímavá, až byla geniální. Jediný malý problém jsem měla s Gavinovou manželkou Theou (i její sestrou) a vyjímečně mě mužské postavy bavily víc.

Knížku bych doporučila zejména:
- čtenářkám 25 a výš (klidně i mladším, pokud mají rádi romantiku z dospělejšího prostředí - ne vysoká škola atd.)
- čtenářkám Elle Kennedy nebo dalších “sportovních” romancí
- čtenářkám, které si rády přečtou příběh s vážnějším tématem (potenciální rozvod), ale s odlehčenou formou
- všem čtenářům, kteří by rádi pochopili duši svého protějšku (ačkoliv se jedná o romantiku, je to přesně ten typ knihy, která by mohla bavit i mužské čtenáře)

petulkapeta
20.07.2022 5 z 5

Ale Theu to vůbec nevyvedlo z míry, když se před ní poprvé zakoktal. Nesnažila se dokončit jeho větu, nehleděla rozpačitě někam jinam. Jen počkala, až ta slova ze sebe dostane.

No v teto knize nejde jen o to jak se dat zpet se svou láskou dohromady. Jde tu i o přátelství a taky laski sesterskou,příběh jsem si zamilovala a bavila jsem se a občas měla i na krajicku. Vážně super čtivo.

vklaskova
18.07.2022 2 z 5

(SPOILER) Neočekávala jsem od knihy víc, než jednoduché čtení k vodě. Popravdě, spíš jsem se nutila dočíst. Velmi jednoduché, ničím překvapivé. Snaha zavděčit se současné čtenářce erotickými pasážemi.

Co se děje týče, zajímavé téma. Avšak z mužů v této knize jsem měla spíše posměšný dojem. Značnou část knihy jsem si říkala, co ještě bude muset Gavin udělat, aby si zpět získal přízeň své ženy. Chovala se k němu, jakoby ji minimálně podvedl.
Pokud bych však knihu měla brát vážně, musela bych brečet od rána do večera, že takoví muži neexistují

lucisa.n
12.07.2022 4 z 5

Příjemná oddechovka s kapkou chlapského humoru - ten mě bavil :D Ze začátku pro mě bylo docela rušivé velké množství mužských postav, na to nejsem zvyklá. Ale postupně jsem si zvykla. Thea byla ze začátku dost nesnesitelná a lehla mi na nervy. Kdežto Gavin, ten a jejich panský spolek, ten mě bavil moc :) Chválím nápad! Ve výsledku si hlavní aktéři nemají vůbec co vyčítat, vše se hezky vysvětlilo. Happyend byl očekávaný :)

syky245
06.07.2022 4 z 5

Moc se mi líbil nápad. Jak by to vypadalo, kdyby se muži řídili ženskými romány? Příběh byl uvěřitelný, na to u nových knih moc štěstí nemám.