Tajnosti Paříže

Tajnosti Paříže https://www.databazeknih.cz/img/books/25_/251083/mid_tajnosti-parize-251083.jpg 4 16 4

Myslíte si, že znáte Paříž jako své boty? Katia Chapoutierová vás rychle vyvede z omylu. V její knize o málo známých památkách a zákoutích Paříže se například dozvíte, kde se nachází pařížský kousek Bollywoodu. Můžete s ní navštívit tajnou smírčí kapli věnovanou Ludvíku XVI. či byty Borise Viana a Coco Chanel. Na procházce s Katiou také potkáte muzeum kuriozit, čínskou pagodu nebo model železniční sítě celé Francie nacházející se pod nádražím Gare de l’Est. Nahlédnete do tajemství tak výjimečných míst, jako jsou skryté depozitáře v Muséé d’Orsay nebo muzeum Augusta Rodina.... celý text

Literatura naučná Cestopisy a místopisy
Vydáno: , Garamond
Originální název:

Les Vies secrètes de Paris , 2014


více info...

Přidat komentář

Wiolinka
15.10.2017

Nedocetla jsem...

AdamMez
09.06.2017 1 z 5

Jako cestovatelský inspirační zdroj, podle mne, hodnotné jen pro velmi úzkou skupinu lidí, jako četba na pokračování nepoužitelné. Nevím, zda množství superlativů, mnohdy abstraktních a nic neupřesňujících, má na svědomí autorka nebo překladatelka, v knize nicméně jsou a už u třetí kapitoly jsem získal pocit, že do mě někdo tlačí dvaašedesátou makronku s ještě sladší náplní, než byly všechny předchozí. Třešničkou zalitou do cukrkandlu jsou pak rozhovory na koncích kapitol: "Jaké místo má dnes Fonogalerie ve vašem životě?". Dá se na to odpovědět inteligentně? Pro získání tipů na netradiční cestování po Paříži doporučuji raději S. Clarka a jeho Obnaženou Paříž.


Olšan
30.08.2016 2 z 5

Je to taková Paříž pro fajnšmekry. Když jste už viděli všechno, co se tak dá během dvou a více eurovíkendů stihnout, máte zde pár tipů.
Jinak, když už považuji přechylování za passé a genderově nevhodné, tak autorku nepřechyluji důsledně, a ne že ji nechám, chudáka, přechýlenou v titulu, patitulu, tiráži, na obálce. :-)

Rita55
11.08.2015 4 z 5

Čtivé, zajímavé, inspirativní... např. pro turistu, který chce vidět Paříž jinýma očima, než je obvyklé je to ideální čtení. Jsou v tom schované střípky lidských příběhů spojených s budovami. Jenom člověk, který nemá úplně přehled o francouzských umělcích (architekti, malíři, sochaři, spisovatelé...), se v tom sem tam trochu ztrácí, ale třeba to zase někoho nakopne k tomu, si něco víc o zmiňovaných lidech zjistit a trochu si rozšířit obzory... Každopádně je to dobře napsané, čte se to pěkně.

Štítky knihy

cestování Paříž

Autorovy knížky

Katia Chapoutier
francouzská, 1973
2015  78%Tajnosti Paříže

Kniha Tajnosti Paříže je v

Přečtených23x
Doporučených1x
Knihotéce11x
Chystám se číst12x
Chci si koupit1x