Cestovná agentúra Tajné svety

Cestovná agentúra Tajné svety https://www.databazeknih.cz/img/books/46_/468036/bmid_cestovna-agentura-tajne-svety-uVt-468036.jpg 4 38 16

Zbaľte si veci, vyrážame za magickým dobrodružstvom! Vitajte v cestovnej agentúre Tajné svety, odkiaľ vás každý kufor prepraví do iného sveta. Stačí vkročiť dnu... Keď dvanásťročná Flick Hudsonová dostane návrh, aby vstúpila do Tajnosvetského spolku, je od radosti celá bez seba. Rýchlo však zistí, že s magickým multiverzom niečo nie je v poriadku. Uprostred leta prichádzajú snehové búrky, miznú celé ulice a jeden kufor ju zavedie do sveta, ktorý zostal celkom opustený. Flick čoskoro poruší všemožné spoločenské pravidlá a posunie hranice mágie, aby prišla na to, čo sa vlastne deje. Dokáže však dať všetko do poriadku, skôr než všetky svety – vrátane jej vlastného – navždy zmiznú?... celý text

Literatura světová Fantasy Pro děti a mládež
Vydáno: , Ikar (SK)
Originální název:

The Strangeworlds Travel Agency , 2020


více info...

Přidat komentář

ElikaS
02.02.2024 3 z 5

Knížku jsem si vybrala díky obálce a názvu. Obojí mě uchvátilo. Bohužel jsem podcenila to, že se jedná o dětský příběh. Čekala jsem trošku větší fantasy, ale příběh je dětsky naivní, jednoduchý. Řekla bych tak pro děti od 8 let.
Jako problém vidím především to, že knížka je místy opravdu nudná. A přitom témata parádní. Z různých světů by se určitě dalo vytěžit víc. Takhle bych to viděla jako opravdu průmět, a to i mezi dětskou literaturou.

marketa3815
18.01.2024 5 z 5

Četla naše devítiletá dcera a líbilo se jí to. První dvě kapitoly trvalo, než se začetla, ale pak už se nemohla odtrhnout. Je to prý úžasné. Neměla problém s porozuměním, jak se tu někteří strachují, bez problému pochopila schizmata. Dobrodružství, magie a zábava, to ji v knížkách láká.


ivca79
28.11.2023

(SPOILER) Bavilo mě Nikdyuš a film Snivokraj, a celkem ráda čtu dětské knížky. Ale překvapilo mě, že hned v prvním bilu jsou rozpory... tatínek bral Jonatana jako dítě do jiných světů... ale o cestování se dozvěděl ve 14... Menší dítě kolem 10 to asi nepotřebné, ale třeba 14 už asi jo

Shaxx
18.09.2023 3 z 5

Taková průměrná middle grade o cestování do jiných světů. Začátek byl slibný, ale potom to upadlo do takového monotónního tónu vyprávění a to i přesto, že to povídalo o kouzelných světech - což by nuda být neměla. Moc mi tu nesedí věk hlavních dvou hrdinů, oba se chovali mnohem dospěleji, než na dvanáct a osmnáct a chvilkami to pro mě bylo i rozčilující, protože mi to rozhodilo vnímání jejich charakterů. Flick mi trochu připomněla Koralínu - znuděné dítě, které se s rodiči přestěhovalo, trpící nedostatek pozornosti od svých bližních...která najde vstup do jiných světů, které nabízejí dobrodružství. Je to pro čtenáře 9+, ale některé věci - například popis schizmat mi pro dítě přišlo docela složité, ale to může být jen můj skromný pocit.

onyx84
15.05.2023 3 z 5

Myšlenka pěkná,zpracování za mě teda pokulhává...takovejch těžkejch slov ( musel sem i googlit,aby dcera pochopila) sem v dětský knížce v životě neviděl...těžko říct je-li takhle složitě psaný i originál nebo se chtěl překladatel jen vytáhnout,ale zvolil bych do dalších dílů obyčejnou dětskou mluvu...

Kikulka97
10.02.2023 4 z 5

Znáte ten pocit, když čtete první díl série a nejvíc si přejete, aby to nebyla série? Anebo aby to nemělo sto dílů při kterém by se to mohlo pokazit nebo by mohlo hrozit že se to nevydá? (výhodou je, že toto je pouze trilogie) Tak přešně toto je ten případ. Čtivé, originální, nápadité. Jediné, co tak "využití" a náhlé nadchnují Jonatána bylo až přiliš podezřelé od začátku.

Knižní střípky
08.01.2023 3 z 5

3,5 hvězdiček

Nebylo to úplně nadupané akcí, čekejte v první půli spíše pozvolný rozjezd a úvod do JINOSVĚTŮ, ale ke konci už to nabíralo grády. A já jsem velmi zvědavá, jak se bude příběh dále vyvíjet.

Celá recenze v záložkách recenzí od Knižní střípky.

kalinkacz
25.12.2022 4 z 5

Milujete čáry a kouzla, Harry Pottera, Letopisy Narnie nebo Fantastická zvířata? Pak určitě zkuste novinku Cestovní kancelář Jinosvěty.
Hlavní hrdinka Flick cestuje do jiných světů pomocí kufrů. S každým dalším dílem bude Flick stárnout a bude prožívat další a další dobrodružství.
Já se bavila! Ano, je to middle grade, takže je potřeba počítat s jednodušších jazykem, ale osobně jsem ráda, že jsem si příběh přečetla a těším se na další díl!

Ivuska.09
30.11.2022 5 z 5

Originální dílo plné magie. Skvělá myšlenka i motiv, určitě si nenechám ujít ani pokračování! Pro mě to byl milý návrat do dětství. Jsem důkazem, že příběh dokáže zaujmout i dospělé. Nezbývá doufat, že osloví i děti!

markej
03.11.2022 4 z 5

Fantasy pro děti od devíti let... a pro všechny ostatní... :-) Po dlouhé době jsem si přečetla knížku pro děti a bylo to moc fajn, svět tu není tak propracovaný jako třeba v Harrym nebo Nikdyuši, ale knížka se mi líbila a myslím, že radost by malým čtenářům mohla udělat... :-)
Je to první díl série, další budou následovat...
Hodnocení: 4 ⭐ z 5 ⭐

Luccinda
18.10.2022 3 z 5

Magie se vás dotkne hned na první straně a mě od té doby neopustil pocit, že čtu něco kouzelného. Cestování do jiných světů pomocí kufrů, které si pak cestovatel nosí s sebou, aby se mohl kdykoliv vrátit zpátky, bylo zpočátku trošku úsměvné, ale vlastně proč ne. Čas od času jsem měla problém s hlavními hrdiny - dvanáctiletá Flick byla na můj vkus až moc dospělá a Jonatán, který měl být jen o několik let starší, se choval jako dědula. Ale nakonec to fungovalo překvapivě dobře a vlastně jsem si ten návrat do dětství užila.

Knížku bych ale určitě doporučila spíše starším dětem na pomezí middle-grade a young adult. Přišlo mi, že na menší děti je napsaná až příliš složitě a taky je to pěkný cvalík, bezmála 400 stran není zrovna málo. Já bych řekla, že Jinosvěty budou mít podobnou cílovku jako například Divotvůrce, takže pokud se vám nebo vašim dětem líbil ten, určitě zkuste i tuhle sérii.

keselylenka
12.10.2022 4 z 5

Bylo to příjemné počtení, ale nevím, jestli by to pro děti, které jsou cílovkou nebylo místy moc složité - myslím ten koncept schizmat, světů apod. A příběh se vlastně teprve pomalu rozjel z kopce, tak uvidíme.

Klarkare
30.12.2021 5 z 5

Výborná kniha

MonaR0se
10.11.2021 2 z 5

Kniha Cestovná agentúra Tajné svety vôbec nebola zlá, ale ani dosť dobrá. Páčil sa mi koncept multiverza - stovky všelijakých úžasných, šialených, čarovných, krutých, nebezpečných, krásnych či magických svetov uzavretých v starých kufroch. K tomu si pridajte tajný spolok, cestovanie medzi svetmi, tajomstvá, dobrodružstvo a (samozrejme) hlavnú postavu s jedinečnou a vzácnou magickou schopnosťou...

Znie to super, ale spracované to bolo priemerne. Chýbalo tomu niečo, čo by ma nútilo prevracať stránky rýchlosťou svetla. Čo by udržalo moju pozornosť od prvej vety až po tú poslednú. Chýbali tomu postavy, ktoré by som si okamžite zamilovala. K obom hlavným hrdinom som si nedokázala vytvoriť žiadny vzťah a to počas celej knihy.

Felicity bola chodiace dvanásťročné knižné klišé a Jonathan... Jonathan mal vraj ledva osemnásť. Ale opísaný bol ako starý 80-ročný vážený pán. Minimálne do polovice knihy som si ho nedokázala predstaviť inak, než ako staručkého deduška o paličke. Až neskôr sa začal konečne správať ako tínedžer, no na vylepšenie môjho dojmu to už akosi nestačilo.

Aj celý príbeh bol vlastne taký priemerný, aspoň pre mňa nebol ničím výnimočný. Všetko som už totiž niekde čítala. Chýbala mi tam nejaká originalita, svety v kufroch mi nestačili. Väčšinou nie som na samotný dej nejaká extra náročná, najmä keď ide o middle-grade príbeh, ale toto jednoducho nebolo ono. Napriek všetkému som ochotná dať šancu aj druhému dielu, ktorý vychádza čoskoro. Som totiž zvedavá, či dvojka zmení môj názor na túto ospevovanú sériu alebo ju definitívne pochová...

Na záver ešte musím dodať, že tento príbeh nie je druhý Harry Potter. A nikdy nebude. Vôbec netuším, prečo práve táto kniha (séria) je k nemu prirovnávaná, pretože s ním nemá vôbec nič spoločné. Teda okrem jedného "kufrového" sveta, v ktorom majú cukrovinky a rôzne obchody podobné názvy ako v Šikmej uličke či v Rokville.

Rainbow_Owl
13.05.2021 4 z 5

Milý oddychový príbeh. Tajné svety sú prirovnávane k HP, ale za mňa sa to na HP nechytá. Možno prekvapia viac ďalšie časti príbehu.

Vknihách
11.03.2021 5 z 5

Tajné svety sa začínajú úplne nenápadne. Malý chlapec vojde do náhodne vybratého obchodu a tvári sa že hľadá predajňu videohier. Keď zistí,že vošiel do cestovnej agentúry nechápem prečo sú všade kufre. Zrazu sa z jedného kufra vynorí chlap a žena, sú celí zmáčaní a vedú zvláštny rozhovor so správcom cestovnej agentúry. Chlapec je v šoku a ujde. Takto nám je rozpovedaný prvý návrat cesty kufrom. V ďalšej kapitole sa nám už predstaví hlavná hrdinka,12 ročná Flick,ktorá sa prisťahovala do nového mesta a niečo ju prechádzkou neznámymi uličkami na budove cestovnej agentúry zaujme. Vojde dnu,zoznámi sa s Jonathanom a voilá, pomaly ale isto prichádza akcia!
Flick je správna baba, rozumná, vyspelá, inteligentná a síce si pripadá úplne obyčajne,opak je pravdou. Johnatan je taký typický suchár. Vážny, zodpovedný, seriózne pôsobiaci správca cestovnej agentúry napriek mladému veku. Za jeho správaním je však hlboký zármutok a samota.
Perfektne vymyslený spôsob cestovania, nádherne opísané svety, schizmy, mágia, tajomstvá, odhaľovanie pravdy, záhadné zmiznutie, napätie, dobrodružstvo ….toto je len štipka chutí, čo vám táto kniha ponúka.
Všetko má v knihe svoje príčiny, nič sa nedeje len z vôle autorky. Postavy doslova ožívajú a vy sa s nimi dokážete tešiť, užívať si dobrodružstvá,no rovnako prežívate sklamanie aj bezmocnosť hrdinov.
V príbehu je niekoľko situácií, pri ktorých zadržíte dych, a či si vydýchnete úľavou, sa dozviete po prečítaní tejto knihy????

Štítky knihy

magie jiné světy

Autorovy další knížky

2021  75%Cestovná agentúra Tajné svety
2021  90%Na konci sveta
2022  75%Tajomstvá búrkového lesa

Kniha Cestovná agentúra Tajné svety je v

Právě čtených3x
Přečtených57x
Čtenářské výzvě11x
Knihotéce41x
Chystám se číst61x
Chci si koupit24x
dalších seznamech1x