Tajné stránky paní Sylvie

Tajné stránky paní Sylvie https://www.databazeknih.cz/img/books/52_/521216/bmid_tajne-stranky-pani-sylvie-86n-521216.jpg 3 13 4

Sylvie Verbaldiová je nenápadná skoro čtyřicátnice s nadváhou, přehlížená sekretářka, matka dvou dospívajících synů, žena životního ztroskotance v depresích a laskavá sousedka, denně pečující o svéráznou důchodkyni Mireille odvedle. Jednoho dne Sylvie začne potají pro vlastní zábavu sepisovat příběh nespoutané hrdinky, svůdnice a mstitelky Charlotte – slova se z ní chrlí proudem a ona cítí velkou úlevu a satisfakci. Psaní úplně propadne, píše v práci, píše o polední pauze na parkovišti u obchodního centra, píše večer a v noci u své nic netušící sousedky... Jednoho dne jí ale někdo rozbije okýnko u auta a počítač i s rozepsaným příběhem o Charlotte jí ukradne. Pro Sylvii je to úplná tragédie, dokud se jí neozve vydavatel z Bordeaux, že je jejím textem, který mu poslala, nadšený a chce ho vydat. Sylvie nemá nejmenší představu, jak se to mohlo stát, ale nakonec s vydáním souhlasí. A tím začíná úplně nová kapitola jejího života. Když totiž literární postava nezůstane jen na papíře, ale dostane se autorce doslova pod kůži, je možné cokoli.... celý text

Literatura světová Romány Pro ženy
Vydáno: , Metafora
Originální název:

Où naissent les héroïnes , 2022


více info...

Přidat komentář

Katy_vKnihách
11.03.2024 2 z 5

Málo kdy dám knize jen dvě hvězdičky, ale tady to nešlo jinak. Opravdu jsem si myslela, že knihu odložím, což zásadně nedělám! To bylo tak něco zdlouhavého, extrémně popisného se sem tam vloženým dialogem. Velice neuspořádané, jako by si autorka vůbec neutřídila myšlenky, než je hodila na papír. Nehledě na celý ten příběh, já jsem tam nenašla postavu, která by oplývala nějakou sympatií. A jestli tohle mělo zapadat do žánru humoru, tak se to velice minulu účinkem. Radši bych si přečetla knihu, kterou píše hlavní hrdinka, než číst tohle podruhé.

_čtenářka_
04.01.2024 5 z 5

Není to kniha pro každého, ale mně se moc líbila. Jako v každé záležitosti týkající se humoru, tato kniha nemůže sednout všem.
Přirovnání k Bridget Jonesové dokonale sedí. Sylvii jsem si moc oblíbila, i když jednou za cca. sto stran přišel moment, kdy už byla otravná i pro mě. Naštěstí rychle skončil, případně přišla hláška, která to přebila.
ÚŽASNÝ PŘEKLAD! Zachování vykání v určitých místech, stavba vět, naprostá nádhera! Velká poklona paní překladatelce.
Doporučuji číst po co největších částech. Kdybych četla po menších, pár stran denně například, asi by mi přišlo, že se nikam neposouvám už moc dlouho. Např. Sylvie dlouhou chvíli nechce uvěřit, že to co se děje je pravda. Číst to den co den by mě moc nebavilo. Řekla bych, že jako dovolenková četba je to ideální.


bookcase
06.12.2023 3 z 5

Souhlas s Alžbětou. Začátek fajn, ale pak to nějak ztratilo grády, sympatie ztratila jak Sylvie, tak i její ufňukaný manžel.

alzbeta4340
23.10.2023 3 z 5

Začátek se mi velmi líbil. S humorem a přiměřenou nadsázkou líčí život Sylvie, unavené manželky a matky a taktéž otrávené sekretářky, která z nudy začne psát erotický román. Zvláštním způsobem se dostane k nakladateli a je mimořádně úspěšný. Jenomže pak se děj začal táhnout a humoru ubylo. A tahle ukňouraná a sentimentální Sylvie mi už moc neseděla. Takže nakonec jen průměrné hodnocení.
Jsem ale docela zvědavá na další komentáře, třeba budou jiné čtenářky tento román hodnotit výše.

Autorovy knížky

Claire Vigarello
francouzská, 1975
2023  63%Tajné stránky paní Sylvie

Kniha Tajné stránky paní Sylvie je v

Přečtených14x
Čtenářské výzvě2x
Knihotéce61x
Chystám se číst54x
Chci si koupit8x
dalších seznamech2x