Tajemství žlutého domu

Tajemství žlutého domu https://www.databazeknih.cz/img/books/39_/397212/bmid_tajemstvi-zluteho-domu-btX-397212.jpg 3 29 10

Mia s Benem až dosud žili v Austrálii, ale ve svých třiceti letech se rozhodli vzdát se svého domova v Sydney a vydali se vstříc novému dobrodružství. V pitoreskní vesničce Cordes-sur-Ciel na jihozápadě Francie si koupili starou žlutou vilku a začali tu novou etapu svého života. Jejich sousedé Dominic a Susannah, kteří pocházejí z Británie a jsou již důchodového věku, je vřele přivítají a brzy se z nich stanou přátelé. Mia s Benem jsou ohromeni pohostinností sousedského páru, ale zanedlouho se ukáže, že nic není tak, jak se na první pohled zdá. Na povrch začínají postupně vyplouvat tajemství odhalující detaily skandálu, před kterým – jak doufali – Dominic a Susannah utekli z Londýna. Mia s Benem jsou novou situací zaskočeni a nedokážou se s ní sami vyrovnat. Jejich sen o mírumilovném idylickém životě na vesnici v jihozápadní Francii se začíná pomalu rozplývat. Podaří se Dominikovi a Susannah uniknout minulosti? Najdou k sobě Ben s Miou cestu zpátky a naplní svůj francouzský sen?... celý text

Literatura světová Romány Pro ženy
Vydáno: , Baronet
Originální název:

The Yellow Villa


více info...

Přidat komentář

Renike
09.04.2021 5 z 5

Kniha se cetla dobre, jelikoz mam doma take mopsika, Lou a Chou me prijemne doprovazily pribehem :)

Aneleh
31.08.2020 4 z 5

Ráda si čtu o starých domech a jejich tajemstvích, tohle byla ale jen taková oddychovka, čekala jsem větší zápletku a lepší tajemství. Na odpočinek, když potřebujete jen lehké čtení, to stačí. Příběh však nepatří k těm, který mě nějak oslovil, asi ho brzy zapomenu.


Sidonia
18.05.2020 4 z 5

Dobře se četla, zajímavý konec, líbilo se mi.

gordon13
02.04.2020 4 z 5

Poklidná, příjemná kniha, pěkně se četla, dobré zakončení.

alnahu
20.10.2019 3 z 5

Oddechová kniha ,která se mi četla dobře ,Příběh Mii a Bena,kteří se odstěhují do jižní Francie do starého domu.který má své kouzlo,aby si zde splnili svůj sen o idylickém životě-ale to vše změní jejich sousedé.Kniha o mezilidských vztazích.

ave55
09.10.2019 2 z 5

Z mého pohledu nuda. Většinu knihy se mluvilo o něčem, co bylo, ale čtenář neví, co bylo a proč bylo. Na konci na pár stránkách přišlo vysvětlení.

putpuda
25.08.2019 3 z 5

Pěkný příběh, atmosféra jižní Francie.
Nenáročné, příjemné čtení ;)

jana79
22.08.2019 4 z 5

Hezka letni oddychovka. Lze si u ni prijemne odpicinout,nepremyslet a aspon na chvili se prenest do krasne a malebne Francie. Jemny pribeh o vztazich a lidech v nich. Me se kniha libila a muzu jen doporučit.

zuzana2599
10.07.2019 4 z 5

Já jsem s knihou velmi spokojená. Je to jemný, místy poetický a lehce romantický příběh, zasazený do jižní Francie. Kniha byla pro mne odpočinkem od detektivek a thrillerů, od napětí a akce, i když vlastně samotný závěr příběhu byl hodně napínavý a já byla moc zvědavá jak vše dopadne. Ideální letní čtení s vůní francouzského venkova !

Sidonia
10.07.2019 4 z 5

Líbí se mi atmosféra, charakteristika obyvatel městečka i popis tamního prostředí v jižní Francii. Není to román plný děje a akce, ale to mi nevadí, protagonisté jsou věrohodní, život v Cordes-sur-Ciel popsán věcně, včetně pocitů přistěhovalců, nechybí špetka napětí a také v závěru poučení - ne vždy dostaneme, co chceme nebo co jsme si vysnili - je třeba s tím umět žít a hledat, čím to nedosažitelné nahradit. Řadím mezi knihy, které si zapamatuji a třeba se k nim i někdy vrátím.

Štítky knihy

Francie tajemství romantika sousedské vztahy sousedé

Autorovy další knížky

Amanda Hampson
novozélandská
2018  69%Vůně Francie
2019  63%Tajemství žlutého domu