Tajemství vůní a chutí

Tajemství vůní a chutí https://www.databazeknih.cz/img/books/47_/478448/bmid_tajemstvi-vuni-a-chuti-jjj-478448.png 4 7 5

Vliv chutí a vůní na náš život a naše chování bývá často opomíjen, ale přitom je využíváme, když se chceme posílit, dodat si odvahy, vyvolat příjemné vzpomínky, vybrat si partnera nebo si jen zjemnit čich. Proč některé vůně a pachy preferujeme a jiné nás odpuzují? Proč nám ve stavu zamilovanosti chutnají jiné věci než jindy? Jaké chuťové buňky mají znalci vína? Jakou roli sehrávají parfémy a feromony při navazování vztahů? Je možné, že zvířata dokážou čichem odhadnout naše rozpoložení? A jak nás vůně nenápadně manipulují k dalšímu nakupování?... celý text

Přidat komentář

Fuchs46
09.08.2023 5 z 5

Velmi čtivá kniha členěná do krátkých kapitol, které není nutno číst postupně. Z knihy můžete využít i spoustu skvělých informací k praktickému využití.

MirrorIsis
03.11.2022 5 z 5

O vůních a chutích svižně, lehce, neotřele. Báječná kniha...


medialstar
11.02.2022 5 z 5

Povedená záležitost. Nejsou zde jen kolovrátkové informace, ale především zajímavosti jinde mnou neslyšené a nečtené. S touto knihou relaxujete chytře.

MartinaF
30.01.2022 4 z 5

Zajímavě zpracovaná kniha na téma, o kterém jsem až tak nepřemýšlela. Některé informace byly nové, některé jsem znala. Z větší části vše bylo popsáno laicky, některé pasáže však hýřily odbornými výrazy a chemií, což mě moc nebavilo. Ale jinak se mi čtení zamlouvalo.

hu_87
21.09.2021 4 z 5

Inu, místy byla knížka nabytá zajímavostmi (třeba ta část o vajíčkách, spermiích a jejich feromonech) a sem tam se to zase vleklo v jakýchsi povrchnějších a odbytějších kapitolkách, ve kterých mi přišlo, že si z nich nakonec nic neodnáším. Celé je to takové nevyvážené mi přijde. Samozřejmě, jde tu o zajímavosti ze světa chutí a vůní, to je zde splněno, víceméně. Ale nepatří to mezi ty populárně-naučné knížky, ze kterých mám fakt radost.

Autoři knihy

Hanns Hatt
německá
Regine Dee
německá