Tajemství masek

Tajemství masek https://www.databazeknih.cz/img/books/97_/97552/bmid_tajemstvi-masek-sfO-97552.png 4 19 7

Na lince Lisabon -Porto záhadně havaruje malé dopravní letadlo .Podle místních úřadů nikdo havárii nepřežil , Na místo neštěstí se okamžitě vypraví pracovník východní rozvědky Detjen Achim a zjišťuje , že pád letadla nebyl náhodný. Z neoficiálních zdrojů se dozví , že nesouhlasí počet pasažérů a že existoval tajemný cestující , o němž se oficiální zpráva z vyšetřování tragédie nezmiňuje. V letadle však cestoval i vysoký státní úředník s diplomatickým zavazadlem .To však také nebylo nalezeno. Rozjíždí se nelítostný souboj mezi znepřátelenými rozvědkami. Kniha je volným pokračováním románu Neviditelné hledí.... celý text

Literatura světová Detektivky, krimi Thrillery
Vydáno: , Svoboda
Originální název:

Das Geheimnis der Masken , 1976


více info...

Přidat komentář

mulderka
24.11.2019 3 z 5

Druhá část špionážního dobrodružství agenta Detjena v nacistickém "undergroundu" bohužel už nemá ty grády jako Neviditelné hledí. Zápletka se posunula podstatně víc do složitých politických machinací, akce ubylo a s ní taky zajímavosti pro mě. Takže o hvězdu míň a nakonec abychom byli rádi, že další díl už není.

Pavelpi
09.02.2019 4 z 5

Pokračování osudů rozvědčíka Wernera Bredebusche,který pátrá co je za atentátem na letadlo,kde cestoval státní úředník s diplomatickým zavazadlem,které zmizelo.Je to o něco slabší než první díl.Proto hodnotím 4.


milan3144
30.08.2018 4 z 5

Docela slušné pokračování. Přeci jen, ale u téhle, ale i jiných knih, mi chybí větší hodnotící škála. Prostě za čtyři se mi zdá moc, četl jsem lepší knížky za čtyři hvězdy, než je tahle, ale tři jsou zase málo. Nakonec tedy dávám přeci jen ty čtyři.

Iljaajli
14.06.2017 4 z 5

Budete fandit STASI...
Vzhledem k tomu, že jde zřejmě o jeden díl ze série, rozhodně zkusím sehnat ostatní.

SteveP1
13.05.2017 5 z 5

Velmi dobrý, "poctivě" a čtivě napsaný špionážní román s východoněmeckou hvězdou Achimem Detjenem v hlavní roli. Kromě napínavého příběhu oceňuji i sugestivně a věrně zachycenou atmosféru tehdejšího Lisabonu. A vcelku se tak příběh mohl i ve skutečnosti odehrát, což je další plus oproti katastrofálním nereálným a překombinovaným slátaninám, které se mohly odehrát tak akorát ve snu autora a které dnes plní pulty knihkupectví (např. Miniér apod.)

honajz
30.11.2012 5 z 5

Vynikající špionážní román, který v půlce trochu ztratí dech, protože většina karet je již odhalena, ale celkově drží (i díky použití přítomného času a skoro detailnímu deníkovému záznamu všech rozhodování a akcí agenta Achima Detjena) neustále v napětí, nesklouzává za hranici nepravděpodobnosti, kdy je hrdina nezranitelný a ze všeho se sám dostane nebo ho někdo / něco na poslední chvíli osvobodí. Velice napínavé čtení, kde za celou dobu je asi pět ideologických postřehů, jež však nejsou často od věci, jde spíše o ironický a docela trefný komentář. I pozadí a zápletka jsou nejen uvěřitelné, ale podané v oné nejednoznačnosti, která se v 60. letech táhla světovou politikou a nutila vlády k mnoha podivným kompromisům.

jprst
27.03.2012 4 z 5

Příběh snese srovnání se současnými thrilery a některé i předčí.

Štítky knihy

špionáž

Autoři knihy

Herbert Schauer
německá, 1924 - 1988
Otto Bonhoff
německá, 1931 - 2001

Kniha Tajemství masek je v

Přečtených22x
Čtenářské výzvě2x
Doporučených2x
Knihotéce30x
Chystám se číst4x