Tajemství krystalů

Tajemství krystalů https://www.databazeknih.cz/img/books/41_/413788/bmid_tajemstvi-krystalu-Tud-413788.jpg 4 2 2

Krystaly jsou nádherné a léčivé dary Země, které nám slouží a pomáhají nám poznávat a učit se. Tento praktický průvodce vám pomůže naučit se pracovat s krystaly, léčit fyzické i spirituální problémy, zvýšit intuici, provázet sny a také ochránit sebe sama. „Drahé kameny a krystaly je základní průvodce obsahující úplné informace o práci s krystaly… Pokud je toto vaše první kniha o krystalech, je možné, že na dlouhou dobu bude i jediná, kterou budete potřebovat. Také poslouží jako obecná příručka pro práci s křemennými krystaly do budoucna… Stává se tím cennou součásti jakékoli knihovny.“ – Michael G. Smith, Síla krystalu „Catherine Bowmanová touto knihou míří na jedince, kteří teprve začínají pracovat se spirituálními, magnetickými a léčivými vlastnostmi krystalů a zároveň se těmto jedincům snaží zprostředkovat co nejvíce informací o jejich každodenním použití. Tato kniha je výbornou příručkou pro začátečníky…“ – Phyllis Galde, Léčba krystaly.... celý text

Přidat komentář

Leonora
15.02.2021 3 z 5

Skoro to vypadá, že jediný kámen na celém světě, který tvoří krystaly, je křišťál, a jediný způsob, jak s ním pracovat, je posílat energii jeho špičkou... Zoufale úzkoprsé pojetí, ale v těch svých omezených mantinelech celkem zajímavé. Nejvíc se zaměřuje na tvorbu léčebných uspořádání krystalů kolem těla. Zaujaly mě také návody na výrobu primitivních šperků, nebo spíš způsobů upevnění krystalů k tělu, protože jsou víc účelové než estetické.
Bohužel je kniha napsaná nebo možná přeložená šíleně nesrozumitelně. Já po dvou letech vysokoškolského studia geologie jsem jakž takž schopná rozšifrovat, co je myšleno tím či oním zhůvěřilým výrazem či formulací. Opravdu si ale nedokážu představit, že by tomu rozuměl i laik. Totéž platí i pro ezoterickou stránku knihy, není psaná běžně a široce používaným jazykem většiny ezoterické literatury.
Dost mi na knize vadí dogmatické pojetí u celé řady ezoterických "pravd". A obecně mám trochu kopřivku z nepovedenosti té směsky odborné přírodní vědy (ve smyslu hard science) a vedle toho vibrací spirituálních těl, potom zase instalace programů jak z učebnice IVT. Po faktické stránce s obsahem nemám problém, ale forma a hlavně stylistická stránka knihy - prostě děs.

sira
01.09.2016 5 z 5

Navzdory tomu, že se jedná o poměrně útlou knihu, obsahuje spoustu informací o tom, jak s krystaly pracovat. Najdete zde hlavně podrobné nákresy, jak jednotlivé mřížky z kamenů poskládat, což je naprosto úžasné. Je zde uvedeno, i jak se krystaly programy programují, vybírají a ošetřují. Považuji tuto knihu asi za nejpřínosnější, kterou jsem dosud v této oblasti přečetla.