Tajemství Karlova mostu

Tajemství Karlova mostu https://www.databazeknih.cz/img/books/52_/526442/bmid_tajemstvi-karlova-mostu-6555829d9e52c.jpg 5 10 3

Víte, že Karlův most se vlastně jmenuje most svatého Víta? Víte, že po Karlově mostě jezdily tramvaje? Víte, že socha Jana Nepomuckého z Karlova mostu je vzorem pro desítky tisíc soch po celém světě? Víte, že Karlův most je jediný na světě, který je osvětlen plynovými lampami? Víte, že délka Karlova mostu určuje rozestupy mezi kapličkami cestou do Staré Boleslavi? Víte, že originály soch z Karlova mostu ukrývá sál Gorlice ve vyšehradských kasematech? Odhalte zapomenutá tajemství Karlova mostu.... celý text

Přidat komentář

Hani77
28.01.2024 5 z 5

Knihu jsem si koupila jen kvůli ČV, ale rozhodně nelituji. Velká část se sice věnuje sochám na mostě, ale vzhledem množství krásných fotek byla i tato dlouhá kapitola docela zajímavá. Není to podrobné dílo o historii a architektuře mostu, ale je podáno čtivě a dozvěděla jsem se spoustu zajímavých věcí.

Garlic
12.01.2024 3 z 5

Kniha je krásná, ale nic moc nového jsem se nedočetla. Postrádala jsem nějaký bližší popis stavby mostu. Jsou to recyklované informace, které byly již mnohokrát publikovány. Pro mně zbytečná koupě. Kniha je vhodná pro nějakého začátečníka v pragensiích.


Magrata15
01.01.2024 5 z 5

Krásná kniha plná krásných fotek a příběhů o Karlově mostě.
Škoda jen, že text v článku se opakoval s textem v popiscích. To bylo trošku zbytečné. A pak jsem tam narazila asi na dvě chybky v textu, ale to přežiju.
Z knihy jsem tak nadšená, že jsem ochotná drobnosti přehlédnout.