Tajemství Heavenu: Země z popela

Tajemství Heavenu: Země z popela https://www.databazeknih.cz/img/books/49_/498455/bmid_tajemstvi-heavenu-zeme-z-popela-Wc2-498455.png 3 9 9

Young adult kniha o čtyřech mladých lidech, kteří dostanou šanci změnit svůj svět k lepšímu. Ale stačí jen málo, a spálí ho na popel. V půvabné zemi Heavenu se dělí lidé podle barvy očí do tří říší – říše plné květin, říše plné umění a říše plné chaosu. V každé z nich se žije zcela rozdílným způsobem a lidé spolu ne vždy vycházejí. Čtyři studenti z různých říší se podivnou náhodou setkají v hlavním městě a odhalují ohavná tajemství systému této země. Zjišťují, že existuje skupina, kterou společnost nepřijala. Ta se pak rozhodla přestat skrývat svou odlišnost a ukázat světu, co je zač. Zlomená dívka ovládaná krutou rodinou, umělec s rostoucí nenávistí ke svému okolí a zamilovaný pár, jemuž v lásce brání nespravedlivé podmínky. Budou to oni, komu dojde trpělivost a zasáhne? Co znamená v Heavenu dokonalost? A proč některým není povoleno žít?... celý text

Přidat komentář

Fidibus
07.05.2023 3 z 5

(SPOILER) Svět je rozdělen podle barvy očí a tím i lidé na povolání a určité vlastnosti. Čtyři mladí objevují pravdu, že ještě existují ti s různou barvou očí a jsou pronásledováni. Postupně se dají dohromady a následuje rychlý a naivní konec, kdy se stávají symboly revoluce.
Hezky vymyšlený svět, děj jakžtakž, ale ten konec...

Misty-K
10.03.2023 3 z 5

Repost hodnocení z mého instagramového účtu:
Kniha Tajemství Heavenu: Země z popela mě zaujala, jakmile jsem ji přes Instagram náhodou objevila. Zhltla jsem ji během několika večerů. A jaké byly mé dojmy?
Začněme pozitivem, které už jsem naznačila: autorčin styl je neuvěřitelně čtivý. Nesnaží se být zbytečně složitý, což je mu ku prospěchu. Kniha krásně odsýpá, čte se v podstatě sama.
Jenže! Není ta rychlost čtení také zapříčiněná něčím méně hezkým? Tempo knihy by rozhodně chtělo propracovat více. Konec přichází strašně náhle, bez pocitu gradace, velká část příběhu závisí jen na náhodách a řešení podzápletek s Angelem Marsem a s Oliviinou matkou mi přijde vyloženě odflinknuté. Nepopírám možnost, že mi prostě jen něco uniká, ovšem pravdou zůstává, že jsem byla maličko zklamaná. Protagonistům jsem přála něco víc dramatického.
Co se hlavních postav samotných týče, jsem trochu rozpačitá. Na jednu stranu jsem si je oblíbila jako jednotlivce, na druhou jsem příliš nevěřila jakémukoli kamarádství mezi nimi. Zkrátka pro mě nefungovali jako skupina. Chtělo by to více interakcí mezi celou čtveřicí, ne pouze mezi zamilovanými, což by podle mě i lépe podtrhlo myšlenku knihy, která je jinak vyloženě triviální.
S tím souvisí i samotný svět, kde se příběh odehrává: nezdá se mi dostatečně uvěřitelný. Heaven nedává smysl ani jako možná budoucnost či paralelní verze našeho světa, ani jako svůj vlastní. Zde je nejvíce nutné vypnout mozek a prostě věci brát, jak jsou. Naštěstí není těžké to provést. A trochu ten nedostatečný worldbuilding vyvažují střípky z pověstí a historie na začátcích kapitol. Na ty jsem se vždy těšila.
Na závěr ještě pochvala: z jednotlivých scén je vidět, jak autorku psaní bavilo. Měla krásně promyšlenou jejich vizuální stránku, takže se daly jednoduše představit. Některé obrazy budou mou hlavu jen těžko opouštět.
Komu bych Tajemství Heavenu doporučila? Především lidem, kteří si chtějí přečíst něco rychlého a zábavného s dávkou romantiky a jsou zároveň schopni prominout pár nedostatků. Nebo takovým, kteří rádi čtou současné české autory a autorky a chtějí se stát svědky počátku jedné dost nadějné.


DreamerX9
18.01.2023 1 z 5

"Nikdo není dokonalý ale krása není o dokonalosti"

Nevim jestli jsem přemlsaná jinými fantasy knihami ale na to, jak mě zaujala anotace byla kniha neskutečně suchá. V umění je tolik krásy a kouzla a to mi v knize chybělo. Žádné popisy žádný rozmanitý výkres světa či schopností a děj i dialogy stejně šedobílé jak kniha. Celkově i nedotažení některých částí i konce samotného
Oceňuji originalitu už podle anotace mně to zaujalo a některé myšlenky ale tím to bohužel za mě končí.

Autorovy knížky

2023  51%Tajemství Heavenu: Země z popela