Tahle kniha je teplá

Tahle kniha je teplá https://www.databazeknih.cz/img/books/48_/484366/bmid_tahle-kniha-je-tepla-Z8M-484366.jpg 4 36 8

Tato otevřená a zábavná knížka vám ukáže, jaké to je být gay, lesba, transgender nebo nebinární. Juno Dawson, trans autorka bestsellerů, ukazuje ohromné množství společenských nálepek a identit a nabízí povzbudivé necenzurované rady ohledně coming-outu, sexu a vztahů. Její kniha boří stereotypy, neškatulkuje, pomáhá a dovoluje se ptát a objevovat. Je to příručka pro každého. I pro TEBE.... celý text

Literatura světová Literatura naučná Osobní rozvoj a styl
Vydáno: , Yoli (ČR)
Originální název:

This Book Is Gay , 2014


více info...

Přidat komentář

6591
06.03.2024 3 z 5

Jestli vás cokoliv zajímá o lidech, kteří jsem speciální v této knize to najdete. Doporučuji též lidem, co se hledají nebo se cítí nenormální.
Dobře zpracováno místy i vtipné poznámky. Velice doporučuji

dawson321
28.02.2023 3 z 5

Kniha určena spíš pro široké publikum, které se chce o tématu LGBT+ více dozvědět. Pro mě jako pro homosexuála, který se v orientuje v těchto věcem, mi kniha nepřinesla mnoho nového. Nicméně ji hodnotím jako užitečnou. Jedině, co mi trochu vadilo, je autorčin káravý styl psaní, napříkad když se zmiňuje o gay saunách, kde se dějí různý věci.... však heterosexuálové také navštěvují různá místa a nechovají se vždy počestně :)


Bettybook
08.07.2022 3 z 5

Od základních informací po různé statistiky a příběhy LGBTQ lidí. Knihu doporučuji si dávkovat, protože já jsem udělala tu chybu, že jsem si přečetla půlku a do další půlky jsem se musela nutit o měsíc později. Palec nahoru pro Yoli, že se rozhodli tuto knihu vydat.

Adelína_čte
01.07.2022 5 z 5

Tahle kniha je teplá... upřímně, nečekala jsem příliš. Zaujala mě především názvem a obálkou, co si budem, tomu zkrátka nešlo odolat :) A jsem strašně ráda, že jsem knížce dala šanci! Protože byla skvělá!
Otevřená, upřímná, lidská, bez předsudků, naprosto bez studu, respektující, vysvětlující, objasňující, upozorňující na nenávist a při tom všem neuvěřitelně vtipná, s nadhledem a kapkou sarkasmu.
Obzvlášť mě zaujala kapitola o sexuální orientaci v souladu/v konfliktu s jednotlivými náboženstvími, jednotlivými církvemi... Také se dozvíte, jak se ke queer lidem staví v jakých zemích, kde je homosexualita stále trestná, kde za ni hrozí trest smrti, v jakých zemích legálně neexistují transgender lidi... za zmínění pak stojí také vtipně vyvrácené stereotypy (můj osobní oblíbenec je ten s četou leseb s obrněnými kočkami, viz fotka na instagramu č.7)
Autorka @junodawson rovněž zabrousila do historie boje za práva lgbtq+ lidí, dotkla se problematiky šikany a diskriminace.
Spousta zajímavostí, spousta tabuizovaných témat, zkrátka přínosné edukativní počtenícko podané zábavnou a nenásilnou formou.
Jsem neuvěřitelně ráda, že u nás taková knížka vyšla. Bylo to potřeba. Je to potřeba️.
Děkuju, @yoli.cz , že jste do toho vydání šli!

Ivka14
13.06.2022 4 z 5

Zajímavá a poučná kniha na téma LGBTQ. Hodně věcí jsem věděla, ale novým věcem jsem se i přiučila. Kniha je rozdělena na několik kapitol, které se zabývají něčím jiným, ale pořád to souvisí s LGBTQ. Podle mě by si tuhle knihu měl přečíst každý.

Marmarek
03.04.2022 3 z 5

Vlastně super, kdybych byl mladší, dám těch hvězdiček víc :)

zsykorova
01.04.2022 5 z 5

(SPOILER) Knížka se mi moc líbila. Upřímně jsem nevěděla, co čekat. Je to taková příručka, která vtipným způsobem podává informace o LGBTQ komunitě. Je skvělé, že se zaměřuje i na sexuálně přenosné choroby a popisuje, jak se proti nim bránit (ale to snad ví každý, že při každém pohlavním styku by měl mít kondom :D). Na konci najdete i různé organizace, které poskytují safe space pro LGBTQ osoby.

ondras666
16.03.2022 3 z 5

Taková příručka pro dospívající, kteří hledají sebe sama a svoji orientaci. Doplněna ilustracemi, vcelku čtivé. Pro mě velkou přínosnou hodnotu nemá, ale někdo v ní najde cestu.

Štítky knihy

homosexualita sexualita lesby, lesbismus gayové transgender LGBT, queer, LGBT+ morální úpadek

Autorovy další knížky

Juno Dawson
britská, 1981
2022  72%Tahle kniha je teplá
2022  68%Čistá

Kniha Tahle kniha je teplá je v

Právě čtených3x
Přečtených44x
Čtenářské výzvě5x
Doporučených2x
Knihotéce22x
Chystám se číst52x
Chci si koupit30x
dalších seznamech4x