Tady, teď a tehdy

Tady, teď a tehdy https://www.databazeknih.cz/img/books/44_/445676/bmid_tady-ted-a-tehdy-kqV-445676.jpg 4 104 31

Aby zachránil svou dceru, půjde kamkoli. A kdykoli. Kin Stewart je muž oddaný své rodině. Pracuje v IT, snaží se udržet jiskru v manželství a bojuje, aby se sblížil se svou dospívající dcerou Mirandou. Ale tento život je na hony vzdálený jeho předchozí kariéře – agentovi cestujícímu v čase v roce 2142. Po zpackané misi uvízl v devadesátých letech na předměstí San Franciska. Od té doby svou minulost před všemi skrývá, navzdory stále vyšší četnosti ztrát vědomí a výpadků paměti ovlivňujícím jeho mozek, který podstoupil cestování v čase. Jednoho odpoledne však dorazí „záchranný“ tým – o osmnáct let později. Jejich mise: přivést Kina zpět do roku 2142, kde je nezvěstný pouze několik týdnů a kde na něj čeká jiná rodina. Rodina, kterou si nepamatuje. Kin, rozpolcen mezi dvěma životy, zoufale hledá způsob, jak zůstat propojený s oběma. Jenže když při tomto tvrdě vynaloženém úsilí málem zničí vládní úřad i celou historii, samotná existence jeho dcery se ocitne v nebezpečí. Bude muset znovu skočit v čase, aby Mirandu zachránil, i kdyby při tom porušil všechna pravidla cestování časem. Tento jedinečný dojemný debut, který spojuje více žánrů a nese jméno Tady, teď a tehdy, nabízí perfektní vyváženost odvahy, hravosti a představivosti. Ukáže nám hlubiny otcovské lásky a její obrovský dosah napříč prostorem a časem ve snaze ochránit ty, na kterých nejvíc záleží.... celý text

Literatura světová Romány Sci-fi
Vydáno: , Fobos
Originální název:

Here and Now and Then , 2019


více info...

Přidat komentář

anna.re
13.01.2024 2 z 5

Cestování časem mám ráda, ale mám pocit, že příběh v této knize už jsem četla v jiných knihách. Normálně by mi to nevadilo, ale tady to byla nuda, nuda, šeď , šeď - po třetině jsem to vzdala.

aliza
27.12.2023 5 z 5

Kniha se mi moc líbila.


dolouš
22.10.2023 1 z 5

Snaha o přečtení byla, ale v první třetině jsem to vzdal.

Enolain
25.08.2023 2 z 5

No pro me to teda byla pekna nuda..kdyby to byla jen pujcena kniha,tak ji hned na zacatku utnu..radeji si najdete lepsi knihu

Moniska2410
24.09.2022 5 z 5

Kniha mě velmi nadchla, nečekala jsem tak parádní jízdu časem.
Dojemný příběh lásky mezi otcem a dcerou, které dělí více než sto let.
Příběh byl hezky napsaný, nicméně se nekonalo žádné překvapení, všechno bylo v řečeno v anotaci, přesto to knize na čtivosti vůbec neubralo.

Thalin
29.08.2022 4 z 5

Na tohle téma jsem moc knih nepřečetla a tak jsem se obávala, že mě to nebude bavit. Na začátku jsem totiž trošku tápala, co se vlastně děje. Ale jak se to vysvětlilo, tak moje zmatení zmizelo a knížku jsem rychle přečetla. Námět dobrý, jak funguje celé jejich cestování časem mi taky přišlo dobře popsané, jen mi tam chyběla nějaká větší akce. Prostě nějaký větší zvrat, co by jim to celé víc zkomplikoval. Ale i tak hodnotím dost kladně. Na to, že jsem po ní sáhla vlastně bez jakéhokoliv povědomí o autorovi nebo knize, jen mě zaujala v knihovně, tak to nebyla ztráta času.

monushka
27.08.2022 4 z 5

Sci-fi moc často nečtu, ale u této knihy mě zaujala anotace. Líbilo se mi téma cestování časem a jako matka jsem soucítila s hlavním hrdinou.

ElessaRiverbow
21.08.2022 4 z 5

Téma cestování časem mě baví, to byl taky jeden z důvodů, proč jsem se do štafety zapojila. Kniha se mi líbila, ale bohužel nesplnila moje očekávání. Začátek byl pomalejší a nešlo se mi pořádně začíst. Nakonec se to někdy po první třetině knihy zlepšilo a příběh mě začal bavit. Cestování časem bylo dobře vymyšlené, i když někdy mi tedy přišlo až moc odborně popsané a já to moc nechápala. Hlavní hrdina Kin mi byl sympatický. Nejvíc mi asi vadilo, že záchranou akci, kterou anotace slibuje, dostaneme až někdy v posledních 80 stranách. I tak byl konec plný emocí a pár slziček ukáplo.

~ 3,5/5 ~

boruf
23.07.2022 4 z 5

Námět cestování časem mám rád a nejen proto se mi kniha líbila. Co by člověk neudělal pro svoje děti.

Dela111
11.06.2022 4 z 5

Námět cestování v čase je můj oblíbený, ale tady jsem se do poloviny knihy hodně natrápila a dokonce uvažovala, že knihu odložím, což téměř nedělám. Zápletka je skvěle vystavěná, bohužel první polovina mě nebavila a navíc mi vadila ta spousta zbytečných technických výrazů. Ovšem druhá polovina už má grády, tam se příběh rozběhne a je to skvělé počtení. Konec je výborný, to snad ani lépe napsat nešlo.

Nejde tu o cestování v čase ze současnosti zpět do minulosti, jak je tomu ve většině knih. V tomto příběhu naopak hlavní hrdina přichází z 22. století do dnešní doby. Dělá jen to, co by na jeho místě dělal téměř každý a právě tím je nesmírně sympatický. Neexistuje totiž překážka, kterou rodič nezdolá kvůli dítěti nebo se o to aspoň bude stále pokoušet...

Celkově je to zajímavý sci-fi příběh, napínavý a zároveň s kapkou romantiky. Kdybych měla hodnotit zvlášť obě poloviny, tak první by byla stěží na 2*, zato druhá na 5* :-).
70%

zahadum
22.05.2022 4 z 5

Po pravde ťažko som sa rozhodoval a možno je to aj nefér, že som hodnotenie umelo navýšil vzhľadom na autora a jeho prvotinu. Trvalo mi dlho začať a začítať sa, fakt ubehlo až cez 100 strán než som sa " chytil " to je v podstate 30 % knihy. Paradoxne vtedy to akurát prišlo do " nudného " stredu ktorý sa fakt ďalších 100 strán nehýbal z miesta. Malo to niečo podmanivé a lákavé aby som pokračoval a dozvedel som sa ako to celé vlastne dopadne. Nedá sa hovoriť nič bližšie k deji keďže je to všetko vystavané komplikovane aj keď jednoducho. Dejová línia je v poriadku a môžeme ju smelo nazvať aj originálna. Problém je v tom, že autor používa technické opisy aj na technické opisy aj na dejové zvraty aj na rodinné omáčky aj na prejavy lásky, bohužiaľ v tomto kniha zbytočne umiera ! Stredom toho sa ale ťahá pomerne zaujímavý príbeh a kto má rád cestovanie časom ten si príde na svoje. Koniec je milo zaujímavý a je to posledných sto strán knihy :) Nesmiete od knihy ale veľa čakať, skôr tak povedzme, pre niekoho mladšieho a niekoho kto privrie oči nad nezmyslami a hlavne popretie časového paradoxu. Nejak ale nemám srdce to odbiť polovičným hodnotením ale ani tomu dávať viacej ako si zaslúži. A tak na dnes 70 %

petr_
06.05.2022 4 z 5

Kniha se mi líbila, protože neotřele popisuje cestování časem. Ukazuje to, že ani agentury pro kontrolu časového kontinua, si nejsou ničím jisty. Kromě toho, že někdo něco udělá jinak než-li měl, autor popisuje nové (hakerské) cestičky jak měnit minulost.
Pokud k tomu všemu přidáme lidské emoce tak se může stát, že různá pravidla pro cestování časem jdou stranou a o tom bych řekl že je tato knížka.

Elizza
21.04.2022 3 z 5

(SPOILER) Já vám nevím... zlý to nebylo, ale že bych z toho zrovna skákala nadšením do stropu...
Vůbec mi nesedl styl. Obzvlášť na začátku, než jsem si zvykla, jsem měla místy pocit, že čtu technickou příručku. "Miranda zaujímající tázavý postoj" byla buďto předčasně ve středním věku, nebo se prostě nechovala na čtrnáct.
Konec byl pěkný, ale přišlo mi to tak nějak moc snadné. Teda, já bych na místě nikoho z nich být nechtěla, to zas ne, ale přece jen se mohlo vyskytnout alespoň něco. Já nevím, alespoň ty dva chudáci, které tam přepadli, to mohli alespoň ohlásit policii, ne?

Danago
18.04.2022 5 z 5

Skvělá. Dojemný příběh. Vychytané cestování časem.
Kniha mě velmi nadchla, nečekala jsem ta parádní jízdu časem.
Autor vykreslil nádhernou lásku nezi otcema dcerou, které dělí více než sto let. Ano nanotace vyzrazuje všechno co se v knize stane , ale atmosféru vám neukáže. Přesto pokud jste si koupili knihu na základě anotace, tak jako já, před samotným čtením knihy se k anotaci nevracejte a užijete si překvapení, tak jako já.
Atmosférou i tématikou příběh připomíná: Budeš tam? od Gulliama Musso, a komu se líbila, bude se mu líbit i Tady, teď a tehdy.

Tesset
17.04.2022 4 z 5

Byla jsem příjemně překvapena - tato kniha, o níž se nikde moc nemluvilo, opravdu stála za přečtení. Sci-fi o cestování časem a s ním spojené problémy. Příběh byl hezky psaný, nicméně se nekonalo žádné překvapení, všechno bylo v podstatě řečeno v anotaci. Konec takový hořkosladký, ale v rámci možností realistický :) Kniha je spíš tak na jedno přečtení, ale doporučuji ji.

jaroiva
06.03.2022 4 z 5

Na knihách o cestování časem mám ráda to, že si člověk uvědomí pomíjivost času.
I tato kniha mě dostala, i když znám spoustu lépe propracovaných příběhů.
Vzhledem k tomu, že jde ale o prvotinu, připadá mi dost dobrá a určitě si přečtu i další autorovy knihy, minimálně alespoň "Light Years From Home."

Komu se líbí tato kniha, tomu vřele doporučuji od Gulliama Musso - Budeš tam?, která je podle mě ještě lepší a velmi podobné téma.

Jen český překlad mi místy připadal trochu zvláštní. Některé výrazy mi nepřipadaly moc české. Např. "ryšavé strnisko" Je to sice i česky, ale spíš bych řekla strniště. A takových tam bylo víc, že se nedalo říct, že by to nebylo česky, ale nikdy bych to tak neřekla. Tyto výrazy bych čekala spíš u překladu aspoň tak před 50 lety a ne u nové knihy a v kontextu ostatních slov a cestování časem z roku 2140.

Sinuhet.Knihozr
23.01.2022 4 z 5

Tak tohle jo. Tohle si líbit nechám. Perfektní scifi o cestování v čase, které je podáno krásně lehce a jednoduše. Psaný jazyk je krásně svižný bez zbytečných zakrýt a celé se to čte velmi snadno. Doporučuji všemi deseti.

P3_tis
19.01.2022 3 z 5

Nejsem fanoušek sci-fi, přesto jsem knize dala šanci.
Na začátku jsem se vůbec nemohla začíst a poslední strany jsem již přeskakovala, abych zjistila, jak příběh skončí… ten konec je skvělý, ten se mi opravdu líbil. A věřím, že by knize slušelo i filmové zpracování. Ale jinak se k ní již nevrátím.

Jana65
30.12.2021 5 z 5

Ze začátku jsem se do knihy nemohla začíst, ale pak jsem nemohla přestat číst. Super Sci-fi, kde není žádný složitý popis technologií. Jedná se o čtivý příběh, který člověka vtáhne do děje, ani neví jak. Mohu doporučit.

Noeni
25.10.2021 5 z 5

Sci-fi tolik nečtu, ale kniha mě po přečtení anotace hned zaujala a čtení jsem si dost užila. Kin mi okamžitě přirostl k srdci, následně i Penny. Jak já ty dva zbožňuju! Líbilo se mi, že cestování v čase v této knize není žádná zábava, žádný výlet, který můžete kdykoliv jen tak podniknout. Má spoustu pravidel, záměr a je dost náročný.
Bylo to celý úžasný a já jsem i po několika hodinách po dočtení dojatá. Doufám, že Mike Chen už píše další knihu, moc ráda bych si od něj přečetla něco dalšího.

„Žádám tě, abys mi navzdory tomu všemu věřila. Občas, když nic nedává smysl, je to ta jediná věc, kterou můžeš udělat. "

Štítky knihy

cestování časem otcovství sci-fi otcové a dcery

Autorovy knížky

2020  81%Tady, teď a tehdy

Kniha Tady, teď a tehdy je v

Právě čtených2x
Přečtených111x
Čtenářské výzvě13x
Doporučených7x
Knihotéce181x
Chystám se číst98x
Chci si koupit17x
dalších seznamech6x