Tabulky výživných hodnot potravin

nehodnoceno
Tabulky výživných hodnot potravin
https://www.databazeknih.cz/img/books/32_/322363/bmid_tabulky-vyzivnych-hodnot-potravin-AZ4-322363.jpg 0 0 0

Publikace pojednává o kalorickém a biologickém složení běžně u nás konsumovaných potravin a potravinářských výrobků a o jejich rozpisu pro praktické používání. Při sestavování bylo přihlíženo k našim konsumním zvyklostem a charakteristickým znakům našich výrobků a u každé potraviny jsou udávány váhové hodnoty na 100 g jedlého podílu potraviny a uvedeny specifické přepočítávací faktory pro kalorie a koeficienty využitelnosti vit. A, B1, B2, P-P, C. Potraviny byly zařazeny do skupin: mléko, mléčné výrobky, vejce; maso, masné výrobky; zvěřina, drůbež, ryby; tuky; cukr, sladkosti; brambory, luštěniny, zelenina; ovoce; obiloviny, mlýnské a moučné výrobky; různé potravinové přípravky.... celý text

Přidat komentář

Autoři knihy

Oldřich Šmrha
česká, 1922 - 2011