Tábor nad vodopády

Tábor nad vodopády https://www.databazeknih.cz/img/books/19_/199027/bmid_tabor-nad-vodopady-199027.jpg 4 10 4

Skautský tábor v divoké krajině, kde musí společnými silami čelit nejen občasné nepřízni počasí, ale i sobě samým. Příběh z kroniky Pátého oddílu vodních skautů.

Přidat komentář

Matematicka
22.05.2022 2 z 5

Skauti na táboře zažili určitě mnoho zajímavého a jako vzpomínky si jejich zážitků vážím. Bohužel styl, jakým je to psáno, mě konkrétně u této knihy odradil od dalšího čtení. Počínaje spoustou pravopisných chyb, přes stylistiku až k některým věcným nesrovnalostem či k tomu, že autor jaksi neumí to, co se děje, barvitěji vyprávět.

ydnac
03.10.2020 4 z 5

Dobrá kniha z mého mládí :-)


Turlogh
26.11.2017 3 z 5

Souhlasím s předešlým komentářem. Tahle Braťkova kniha se nečte špatně, ale děj je občas trošku ustrnulý, napětí v knize jen občas, některé z postav jsou poněkud nevýrazné a nepřesvědčivé, trošku mi to taky přijde spíše jako vzpomínka či citace ze skautského zápisníku. V popisu knihy nahoře je sice napsáno, že se jedná o příběh z kroniky vodní 5, slavného to skautského oddílu, leč domnívám se, že i příběh z kroniky se dá napsat zajímavěji a čtivěji, než je zrovna v této knize. (Jestli to není tím, že jestli mám správné informace, je tento titul z Braťkovy pozůstalosti, tudíž jím neupravená k vydání. Otto Janka "Ropim" mi sice jako autor knih skvěle sedí, ale mám pocit, že byl spíše mistrem pera jím slyšených či prožitých příběhů než příběhů vzatých z kronik.) Ač jsem nadšený čtenář musel jsem se občas knihou "prokousávat" a někdy knihu odložit a vrátit se k ní, což není mým zvykem. Hodnotím tedy třemi hvězdami a doporučuji jen zapáleným čtenářům Braťkova díla. Ostatní si vezměte ke čtení raději Vláďu nebojsu, Statečná srdce či Zelené jezero, to jsou pecky!

Karnager
28.05.2017 3 z 5

Není to špatná kniha, skauti určitě zažili spoustu zajímavého.. ale trochu mi to přišlo jako přepsaná kronika, něco mi tam chybělo..

dávám tři hvězdy a za příhodu se zmijí přidávám půl hvězdy navíc :)

Štítky knihy

skauti

Autoři knihy

Jaroslav Novák
česká, 1894 - 1965
Otto Janka
česká, 1930 - 2009

Kniha Tábor nad vodopády je v

Přečtených18x
Čtenářské výzvě1x
Knihotéce17x
Chystám se číst3x
Chci si koupit5x