Synovia šťasteny

Synovia šťasteny https://www.databazeknih.cz/img/books/17_/173682/synovia-stasteny-173682.jpg 4 26 2

V tichom oddelení pôrodnice zomrie novorodenec, kým bratia-dvojčatá sa tešia dobrému zdraviu. Jednej matke ráno povedia, že jej jediné dieťa je v poriadku. Druhá matka sa dozvie, že jeden z jej synov nešťastne zomrel... Nathaniel Cartwright a Fletcher Davenport sú dvojčatá, ktoré tajne rozdelili po narodení. Vychovali ich v rozdielnych svetoch a obaja sa rozvíjalí medzi tými najlepšími a najbystrejšími rovesníkmi. V dobe násilných zmien, voľnej lásky a nekritických ambícií odchádza Nat do vojny a Fletcher sa zapája do politického boja. Všetky ich rozhodnutia –v láske a kariére, v čase tragédií a triumfov – sa podobajú ako vajce vajcu... Až kým ich nespojí vražda vysokopostavenej osoby. Kým z nich ťažký politický boj nespraví súperov. Kým sa desiatky rokov staré tajomstvo náhle neodhalí... vtedy dvaja mocní muži musia čeliť putám osudu a šťastia... celý text

Literatura světová Romány
Vydáno: , Ikar (SK)
Originální název:

Sons of Fotune , 2002


více info...

Přidat komentář

iceVS
10.09.2022 5 z 5

Skvěle vystavěná pohádka :-)
Na něco jsem byla ochotna přistoupit a ne se vším se mi chtělo souhlasit, ale při čtení jsem se bavila a hlavně - pořád jsem chtěla vědět, jak to autor povede dál.

Pro mě nejlepší a nejchytřejší autor široko daleko :-)

babiočka
09.01.2018 2 z 5

Tento román se mi moc nelíbil. Dvě třetiny knihy jsou celkem nezajímavé podrobné popisy různých studentských voleb, v nichž se příběh bratrů Nata a Fletchera téměř ztrácí. Spád a čtivý děj má až poslední třetina knihy.
V knize je místy dost divně odřádkována přímá řeč, z čehož není zcela jasné, který z účastníků rozhovoru právě mluví. A na straně 443 v 5. řádku textu je závažná chyba tisku (nebo překladu?) - republikáni v Madisonu totiž NEprohráli!