Syn minulosti

Syn minulosti https://www.databazeknih.cz/img/books/50_/504163/bmid_syn-minulosti-ulN-504163.png 4 12 2

John Hamilton se rozhodne vydědit svého jediného syna. O dvacet pět let později odstartuje jedna bankovní loupež nečekaný sled událostí, během nichž postupně vychází najevo, co se doopravdy ukrývá za každou z hlavních postav. Daniel Kozlowski je polský Žid, kterému se po druhé světové válce podařilo dostat se pryč z uprchlického tábora v Karaolos na Kypru a usadit se v Chicagu. Jeho mladá žena Viveka nás vtáhne do nepředvídatelně dramatických situací a Francis Hamilton, odborník na restaurování uměleckých děl a nejmladší potomek rodu Hamiltonů, objeví v někdejším rodinném sídle tajemný obraz, původně dárek, který generál Franco věnoval v roce 1963 Giovannimu Battistovi Montinimu těsně předtím, než ho celý svět poznal jako papeže Pavla VI. Překvapivý pohled na historické souvislosti, detektivní zápletku, záhadné umělecké dílo i Mosadem pečlivě utajované okolnosti dopadení nacistického zločince Adolfa Eichmanna v Argentině, to všechno najdete v napínavém románu Blancy Miosi, který zaručeně přečtete jedním dechem.... celý text

Literatura světová Romány
Vydáno: , Kontrast
Originální název:

Hijo del pasado , 2019


více info...

Přidat komentář

kirkpatrick
26.08.2023 5 z 5

Docela nenápadná kniha, kterou jsem náhodou zakoupil se stala pro mě nečekanou čtenářskou lahůdkou, je pravda, že je to psáno jako román, i trochu jako detektivka, i trochu jako thriller, ale bylo to napsáno s citem pro detail a velmi se mi to líbilo, proto ji dávám do doporučených knih.

arion92
17.02.2023 3 z 5

Mám z knihy rozporuplné pocity. Kniha sa číta ľahko, dej odsýpa. Ale akoby sa autorka nevedela rozhodnúť, čo chce vlastne napísať. Či je to kniha o Židoch a holokauste, či je to detektívka, či je to triler. Ak by sa sústredila na jednu hlavnú tému, kniha by vyznela lepšie.


Autorovy knížky

Blanca Miosi
peruánská
2023  83%Syn minulosti

Kniha Syn minulosti je v

Přečtených15x
Čtenářské výzvě1x
Doporučených1x
Knihotéce45x
Chystám se číst30x
Chci si koupit6x
dalších seznamech1x