Sýkorky milují meduňku - Jak do zahrady přilákat hmyz, ptáky a další zvířata

Sýkorky milují meduňku - Jak do zahrady přilákat hmyz, ptáky a další zvířata https://www.databazeknih.cz/img/books/48_/487363/bmid_sykorky-miluji-medunku-jak-do-zahra-YS3-487363.jpg 5 8 3

Hýl si pochutná na zimolezu. Veverku přilákají lískové oříšky, kos zase ocení rybíz. Věděli jste ale, že přední místo v jídelníčku hýla obecného patří červeným bobulím zimolezu ovíjivého? Nebo že mandelinka mátová dokáže spořádat tolik máty, že po ní pak sama voní? Elke Schwarzerová vás provede vlastní zahradou a při tom vám prozradí, kterými rostlinami nalákáte do zahrady oblíbená divoká zvířata. Z kousku zeleně se tak může stát ráj a vy zároveň přispějete k zachování rozmanitosti domácích druhů. Vaši noví spolubydlící vám za to poděkují.... celý text

Literatura naučná Příroda, zvířata Zahrada
Vydáno: , Kazda
Originální název:

Meise mag Melisse – Mit den richtigen Pflanzen Lebensräume schaffen für Insekten, Vögel & Co.


více info...

Přidat komentář

katka.oo
09.05.2022 5 z 5

Užitečná a dobrá kniha pro zastánce přírody a zahradníky, co chtějí mít na zahrádce živo, poradí jak do zahrady přilákat ptáky, hmyz a další zvířata, dobré rady a tipy, pěkné fotky, milovníkům všeho živého doporučuji k přečtení.

Mabie
24.04.2022 5 z 5

Název knihy je zcela výstižný a je tu více než sedmdesát podrobných popisů rostlin a živočichů. Jsou tu hezky a přehledně seřazené základní rady a své si tu najde jak zahradník, který chce do zahrady nalákat ptáky, hmyz a malé živočichy, tak kutil, který chce drobné zvířeně na své zahradě zpříjemnit život nebo si ji na zahradu nalákat.
Moc pěkné jsou fotografie rostlin a ptáků, takže kniha je i jakousi stručnou encyklopedií zahrady.
Pokud shrnu své hodnocení - kniha skutečně poskytuje to co její název slibuje.


hrbosek
07.03.2022 5 z 5

Kniha je zpracovaná ve stejném duchu jako Moje motýlí zahrada, takže kdo chce na svou zahradu přilákat ptáky (nejenon), ať neváhá. Na pár řádcích se čtenář dozví vše podstatné pro to, aby měl zahradu skutečně živou a pak už se nebude divit proč má na zahradě tolik sýkorek :)

Štítky knihy

ptáci, ptactvo bylinky zvířata, fauna zahrady, zahrádky symbióza biodiverzita sýkorky

Autorovy další knížky

2020  92%Moje motýlí zahrada
2022  95%Sýkorky milují meduňku - Jak do zahrady přilákat hmyz, ptáky a další zvířata
2022  90%Plevel na talíři