Svítání nad savanou

Svítání nad savanou https://www.databazeknih.cz/img/books/43_/431524/bmid_svitani-nad-savanou-lEl-431524.jpg 4 31 14

Nora se při natáčení reportáže o Veterinářích bez hranic dostane do afrického vnitrozemí. Náhoda ji svede dohromady s bývalým tanečním partnerem, který utekl před svými city k Noře z Prahy a pomáhá na černém kontinentu v boji proti vzteklině. Po marném úsilí zachránit pokousané děvčátko oba zjišťují, že jejich zakázaná láska ještě zesílila. Ohrozit ji může jen past, kterou na ně nastražil místní ozbrojený gang... celý text

Přidat komentář

jarkaska
31.08.2023 5 z 5

První kniha této autorky, kterou jsem našla v naší knihovně. Zaujal mě obal knihy . Četla se mi pěkně, bylo to takové oddechové čtení. Určitě si přečtu další její knihy.

Marika Vanova
13.08.2023 3 z 5

No, jak bych to . . . je to oddychovka na pár stran, takže se to dá rychle sfouknout , pro mně byla postava Nory moc vyhrocená a nepochopitelná.


daza.dt
02.03.2022 3 z 5

Autorku jsem neznala, narazila jsem na knihu náhodou v knihovně. Čekala jsem trošku víc neb jsem "zkažená" Barbarou Woodovou. Ale číst se to dalo - zkusím ještě jiné knihy, protože po přečtení této, nechápu to nadšení a 5 hvězdičkové hodnocení od ostatních.

Kakho-Oto
28.02.2022 3 z 5

Kniha se četla dobře, ale nadprůměrný byl pouze děj v poslední čtvrtině knihy - holčička nakažená vzteklinou a následná dramatická linka s únosci. 65 %

PetraCy
09.01.2022 4 z 5

Oddechové čtení...

KatyM.
05.01.2021 5 z 5

Další skvělá kniha autorky, četla se sama. Přečteno za 2 večery. Doporučuji.

Kočičáci
01.01.2021 3 z 5

Svítání nad savanou je mojí první knihou od Hany Hindrákové. Autorku jsem si v podvědomí zaškatulkovala do šuplíku "černá Afrika", proto jsem byla zaskočena (nečtu anotace), že se více než polovina knihy odehrává v Praze s ústředním tématem "zhrzená láska a tanec". Až na závěr v Poděkování, jsem odhalila důvod! Autorka chtěla napsat knihu o svém oblíbené tanečním světě, a zároveň nechtěla svoje čtenářky ochudit o téma afrického dobrodružství. Což se jí tedy povedlo, já ovšem upřednostňuji ucelenější formát.
Určitě si nenechám ujít další příběhy, které už budou z Afriky.

PéťaH.
22.12.2020 5 z 5

Pěkné, čtivé, oddechové čtení. Mám ráda tanec a tak jsem knížku vybrala ne tak pro téma Afriky, ale zaujalo mě téma tance. Poutavě napsaná a velmi příjemná kniha. Ráda si od autorky přečtu další.

putpuda
30.07.2020 3 z 5

Knihu jsem otevřela včera večer a před chvílí dočetla. No tentokrát to nebylo ono. Alespoň pro mě. Čte se rychle a dobře, ale chybělo mi to napětí z předchozích a rozhodně zajímavějších příběhů. Určitě se těším na další knihu paní Hindrákové, jen doufám, že bude více ve stylu Nezlomného a Smrtícího byznysu ;)

dlabikk
20.07.2020 2 z 5

Tentokrát to bylo na mě až moc romantické. Napínavé to nebylo vůbec.

Andy79
21.06.2020 5 z 5

Mám ráda knihy paní Hindrakové. Moc hezky píše a zná Afriku jako málokdo, takže čtěte beletrii a cestopis v jednom.

Josh
26.05.2020 4 z 5

První kniha od této autorky, po doporučení a také s ohledem na prostředí Keni, kde se odehrávají její příběhy. Afrika je nádherný kontinent, pro Evropana nezvyklé prostředí nejen přírodou. Není to pouze lákavý hezký svět, plný roztomilých sloních mláďat nebo honosných žiraf. Je tu také boj o přežití a smrt, nejen ve světě zvířat. Hodně, opravdu hodně věcí si v reálu neumíme představit, i když to v pýše tvrdíme. Vše je jiné na vlastní kůži. Jako když vídáte v TV dokumenty o oceánech či z letadla, a pak po1 letíte, po1 stojíte před nekonečným mořem na obzoru. Dle mých zkušeností zná autorka africké prostředí a co víc umí o něm napsat, vnímavě a poutavě.

Práce TV reportérky a svět tancování jsou vykresleny detailně, přirozeně a zajímavě. Lehce větší část knihy je věnována ČR, ale do Keni se přece jen podíváme, díky dramatické události. Dle mého je popsána dost podrobně - pro ty kdo čekají thriller asi ne - a emotivně, z pohledu více lidí, což danou scénu umocňuje a zároveň dává pravdivější pohled. Charakter postav je zřetelný u všech a několik překvapení, více či méně uvěřitelných v závěru knihy si každý čtenář přebere podle svého úsudku.

Pěkné, čtivé, se špetkou dobrodružství i romantiky, dlouhé akorát, abyste se nenudili ani neměli pocit, že na čtení potřebujete týden :o)) Stručně - přiměřeně přiměřeně. Od této autorky si určitě přečtu přiměřeně knih….

L.Helena
20.05.2020 4 z 5

Pěkný příběh, zajímavé prostředí, knížka se velice dobře čte. Je zde však dost dramatických scén, které bych si dovedla představit podrobněji rozepsané, s věším napětím. Myslím hlavně ty, které se odehrávají v Keni. Spoiler: Taky mi přijde dost přitažená za vlasy proměna jedné z postav, její charakter se v jednom momentě otočí prakticky o 180°.
Celkově ale velice příjemné čtení, škoda jen, že tak krátké.

TerezaJágrová
01.03.2020 5 z 5

Další skvělá kniha od autorky :) Moc doporučuji.