Schiele

Schiele https://www.databazeknih.cz/img/books/19_/199503/bmid_svetove-umeni-schiele-pRK-199503.jpg 4 13 2

Světové umění série

< 12. díl

Edice Světové umění je zasvěcena nejvýznamnějším osobnostem v dějinách umění a jejich dílu. Dokonale graficky zpracované knihy obsahují velké množství kvalitních barevných reprodukcí, z nichž si čtenář může udělat dobrou představu o umělcově tvorbě. Doprovází je fundovaný biografický text, který shrnuje nejen základní informace o malířově životě, ale také o jeho postojích a názorech a obecně přístupu k umění. Díky praktickému formátu a vysoké kvalitě představuje série Světové umění dokonalé dárkové publikace. Egon Schiele (1890–1918), významný rakouský expresionistický malíř a kreslíř, žák Gustava Klimta. Vytvořil řadu autoportrétů a také aktů, které šokovaly současníky svým erotickým nábojem.... celý text

Přidat komentář

laepus
29.11.2016 4 z 5

Víceméně průvodce Leopold muzeem v Museumsquartier ve Vídni - mít tu knihu s sebou je dokonalý požitek. Ale stejně musím souhlasit s předchozím komentářem, že mě u všech knih téhle série opravdu sere řazení obrazů a textu, kdy čtete např. stranu 87, ale obraz je na straně 136. Jinak paráda. Musel to být dobrý blázen, to každopádně.

kk_proste
11.04.2016 3 z 5

Kniha spíše o obrázcích než o faktech, avšak zaujala mě, protože Schieleho obrazy jsou nepochybně skvostné a nádherné. Akorát mě trochu rozčilovalo, že obrazy, o kterých je řeč v textu nebyly u toho textu, ale seřazené chronologicky (takže jste četli o nějakém díle a jeho kontextu, ale abyste si ho prohlédli, tak jste museli hledat v rejstříku a listovat zpátky).


Štítky knihy

výtvarné umění

Autoři knihy

Jeanette Zwingenberger
německá, 1962
Ashley Bassie
anglická, 1969

Kniha Schiele je v

Přečtených20x
Čtenářské výzvě2x
Doporučených1x
Knihotéce14x
Chystám se číst4x
Chci si koupit1x