Světluška Glorie

Světluška Glorie https://www.databazeknih.cz/img/books/38_/386449/bmid_svetluska-glorie-mzU-386449.jpg 4 13 8

Vítejte v lese Vesmíru! Ahoj, já jsem Glorie. Světluška Glorie, abych byla přesná. A nejenže se jmenuju Světluška, ale taky jí jsem. Přes den spím a večer, když se setmí, vstávám. Moc ráda se v noci vydávám na cesty po našem lese Vesmíru. Je tak napínavé, co všechno se tam dá prožít… Přidej se na noční cesty ke Glorii a její kamarádce vážce Lilly Belle a prožij s nimi spoustu kouzelných dobrodružství!... celý text

Přidat komentář

Luciluc
06.10.2023 4 z 5

Knížka čtená dceři. Vybrala si ji sama v knihovně. Autorky stvořily celkem pěkný svět, příběh se odehrává v lese Vesmíru nedaleko Růžové Lhotky, kde má v lípě domov Světluška Glorie a její dvojče Gustav s rodiči. Skamarádí se s vážkou Lilly Belle, se kterou pak zažívá noční dobrodružství. V knize jsou hezké nápady: pití sedmikráskové šťávy, aby mohly světlušky svítit, škola jen jeden den v týdnu, večerní snídaně, kontakt s lidmi a seznamování se s věcmi v lidském světě, Glorie jako jediná světluščí holčička, která umí létat, barva zadečku světlušky podle její nálady, lampion pro Lilly Belle apod. Během celého příběhu se po částech seznamujeme s Gloriinou písničkou, která je pak celá sepsaná na konci knihy. Občas jsou v knize (více či méně) vtipné momenty způsobené Gloriinými přeřeky. Kapitoly jsou trochu delší, ale proloženy velmi hezkými ilustracemi. Pokud hledáte trochu netradiční příběh, doporučuji.

Knihomolka506
02.07.2023 5 z 5

Přesně to pravé na letní teplé noci akorát Vám chybí cvrkot cikád za okny , ale dovolená Vás možná stejně jako mě teprve čeká . Místo otravných brouků se představuje malá svetluška Glorie, ktera určitě otravovat a budit Vás ze spaní ve 4 ráno nebude:) Ale ráda Vás všechny spolu s kamarádkou vážkou vezme na prohlídku pohádkového lesa .


marciana
25.03.2022 5 z 5

Krásné příběhy světlušky Glorie. Četli jsme před spaním a dětem se kniha moc líbila. Ilustrace v této knize jsou opravdu povedené. Doporučuji.

Jessybelle
20.10.2021 5 z 5

Pěkně napsaná knížka o zvídavé světlušce doplněná krásnými ilustracemi. Prožili jsme u ní pohodové chvíle, zasmáli jsme se. Hlavně se líbila dětem, a to je nejlepší hodnocení.

klodnerovic
11.08.2021 3 z 5

(SPOILER) Milé čtení, ale měla bych dvě ale. To, že se Glorie naučila létat, příběhu slouží, ale v reálu by se to fakt nestalo. A druhé ale - jména. Podivný mišmaš: Glorie, Gustav, Lilly Belle, Jenda, Žorž. Ale to je asi důsledek překladu. Nicméně, drobné nedostatky dostatečně kompenzují krásné ilustrace.

91pometlo
09.06.2020 5 z 5

Krásná knížka s příběhy tak akorát na dobrou noc. Velmi hezké čtení

jasmína
17.06.2019 5 z 5

Po dlouhé době od Broučků krásná kniha a nebyla vůbec smutná, na rozdíl od našich klasických Broučků, krásné ilustrace, hezké příběhy Světlušky Glorie a jejího bratra a co mě úplně dostalo :

Po krásné noci půjdu spát, o létání si nechám zdát.

Ve snu si vyrazím do světa, moře a lesy přelétám.

lenkaBajza
07.01.2019 5 z 5

Krásně napsáno, ještě krásněji ilustrováno:-)

Autoři knihy

Kirsten Vogel
německá, 1977
Susanne Weber
německá, 1977