Svět kolem nás

Svět kolem nás https://www.databazeknih.cz/img/books/12_/129496/svet-kolem-nas-129496.jpg 5 16 6

Encyklopedická kniha, určená dětem předškolního věku, jejich rodičům a vychovatelům, zachycuje slovem i obrázkem vše, s čím se dítě setká, co je může zaujmout a co musí znát. Je rozdělena do čtyřiceti kapitol, jež dítěsoustavněvedou od pojmů nejbližších a nejjednodušších k stále složitějším. Doplňují ji kapitoly, které zábavnou formou ověřují, jak si dítě osvojilo knížkou mu zprostředkované poznatky. ... celý text

Přidat komentář

Vendula897
13.05.2023 5 z 5

Kniha mého dětství, jak já se těšila, kdy ji tatínek vezme do rukou a začneme si prohlížet "život". Později, když jsem překročila školní práh jsem již mohla v knize listovat sama a mnohokrát mi pomohla s domácími úkoly z vlastivědy. Kniha rostla s mými kluky a dnes jsem ji vytáhla z knihovny a už se těším, jak si příští týden začnem s vnoučkem prohlížet "život".Ano něco z knihy je možná poplatno době...ale...pro mě kniha cenu má, velkou, možná tím, že se s ní vracím do pokojného dětství.

Shanghai
27.08.2021 5 z 5

Knížka byla součástí mého dětství. Šedesátá léta! O tom, že Svět kolem nás je vynikající knížka, která se právě dostala na pulty, si všechny naše maminky jednou povídaly na chodníku. "Dostaneme asi nějakou knihu", šeptal s vykulenýma očima můj 4 letý kamarád a budoucí spolužák Péťa. Pamatuji si, že se maminky nakonec domluvily, která dojede "do města" knížky pro nás mrňouse zakoupit. Knížku jsem milovala a prožívala každou další kapitolu plnou obrázků z prostředí pro nás tolik současného. Prostě obdobně tak, jak ostatní popisují v komentářích. Našla jsem ji ! A s dojetím "listovala" svým dětstvím...Teď si z ní čte už sama moje osmiletá vnučka. Příběhy Alenky se jí líbí moc. Ví, že ty obrázky přesně ukazují, jak tehdy vypadal svět kolem nás. Ale hlavně vnímá to stejné, co tehdy my. Uspořádaný a spokojený život jedné lásky plné RODINY.


Alseri
17.02.2020 5 z 5

Tak táto kniha je snáď najobľúbenejšou knihou môjho detstva. Študovala som ju spredu i zozadu, poznala som každučkú kapitolu, do detailu som skúmala všetky ilustrácie. Keďže dávala rozlet mojej fantázii, častokrát som sa s ňou „hrala“. Predstavovala som si, že veci v knihe sú moje hračky, že sa nachádzam na miestach, ktoré zobrazuje, že žijem život z jej stránok. Pre mňa fakt klenot.

hapac
10.07.2019 5 z 5

Ano, nostalgická vzpomínka na dětství. Jako dítě jsem si ji strašně ráda prohlížela, je tam tolik pro dítě zajímavých informací. Souhlasím, co píše Damato. Je pravda, že jsou v ní i prvky poplatné době, ale tak to zkrátka bylo a přeci není vůbec problém to jednoduše současným dětem vysvětlit.

Damato
23.11.2018 5 z 5

Jakmile jsem přišla na to, že kniha je tady v BAzaru, už jsem začala psát odpověď. Tohle byla kniha, ve které já mám celé dětství. Souhlasím s tím, že je hodně "socialistická", ale pro mě kniha knih, která mě ukázala spoustu věcí- od jeslí po 9 třídu. A nebyla jsem sama, kdo v ní ležel. Moje spolužačky hltaly kapitoly o oblékání, o zařízení bytu jak ve městě, tak na vesnici, o povoláních, prohlíželi jsme si mapy a vlajky nám vzdálených států...Naši měli prostě čuch na knihy pro nás - a já tuhle pustila z ruky až u svých synů, kteří knihu někomu pujčili ( a to v době po 89 roce) a už se nám nevrátila. Mně voní dětstvím a moc se těším, až ji znovu vezmu do ruky.

SSTknihy
15.06.2018 3 z 5

Především obrázková encyklopedie, zobrazující nejmenším dětem svět kolem nás v každodenních maličkostech. Dnes už bohužel poněkud zastaralá a zavánějící starými časy (vojenské přehlídky, JZD nebo třídní boj), ale díky nápaditým obrázkům má pořád své, lehce nostalgické kouzlo.

Štítky knihy

encyklopedie pro děti

Autorovy další knížky

Eva Veberová
česká, 1926
1989  92%Náš svět
1981  88%Slabikář
1963  98%Svět kolem nás
1986  82%Malý čtenář
2011  90%Pozor, volám všechny hračky!