Svět báječných povolání

Svět báječných povolání https://www.databazeknih.cz/img/books/50_/502306/bmid_svet-bajecnych-povolani-q3Z-502306.jpg 4 2 1

Ať už se zajímáš o počítače, tanec, hudbu, historii, matematiku, dopravu, vesmír nebo třeba o mořské hlubiny, pro své zájmy a koníčky můžeš najít uplatnění i v dospělosti a založit na nich své pracovní úspěchy. Poznej s námi málo známá povolání a najdi si cestu ke splnění svého snu.

Přidat komentář

zedir
18.08.2023 5 z 5

Dnes vychází ohromná kvanta dětských knih, ale jen málo z nich bere děti jako rovnocenné partnery. Z mnoha knih čiší až moc jakási dospělácká povýšenost, plynoucí ze snahy děti jen blahosklonně poučovat, něco jim určovat, podsouvat a u autorů není znát jejich ohled na to, jak děti přemýšlí, nebo že by vůbec rozuměli jejich světu. Jednoduše vezmou téma své knihy a napíšou ho spíše jako dospělí pro dospělé, což je špatně, protože je znát mezigenerační propast, když právě autoři knih pro děti by měli vědět přesně, co dělají.

A tuto schopnost přesně vidíme u této kouzelné knihy. Zde autorky dokazují důkladnou znalost dětské duše, toho, jak přemýšlí, co by je mohlo bavit a berou dítě jako partnera, kterého laskavě informují a poučují, a ne jako nádobu, kterou mají naplnit či soupeře, kterého mají zlomit a vnutit mu své vize. Na knize je kouzelné to, že nejen, že uvádí jednotlivé profese a jejich náplň, ale hlavně definují, pro jaké dítě s jakými zálibami se takové profese hodí a kniha podněcuje dětskou fantazii a ducha tím, že uvádí příklady toho, čeho může dítě v nějaké oblasti dosáhnout, takže to není jen suchopárný výčet zaměstnání. Knihu tedy určitě doporučuji pro všechny ty, kteří chtějí koupit dítěti nějaký dárek, ale pořádně neví, k čemu jej to táhne, k čemu má vlohy a samozřejmě k tomu, aby (pra)rodiče věděli, jakým směrem mohou dítě dále ovlivňovat a vést.

Štítky knihy

volba povolání

Autoři knihy

Pavla Hanáčková
česká, 1990 - 2021
Helena Haraštová
česká, 1987

Kniha Svět báječných povolání je v

Chystám se číst2x
Chci si koupit1x