Švejk hádankou?

Švejk hádankou? https://www.databazeknih.cz/img/books/46_/468433/mid_svejk-hadankou-fUC-468433.jpg 4 2 1

První část obsahuje zasvěcený popis vzniku Osudů dobrého vojáka Švejka. V druhé části svazku nalezneme přehled čelních představitelů takzvané pražské bohémy.

Přidat komentář

milamarus
18.02.2022 5 z 5

Román jsem nikdy nečetla, znám jen filmovou verzi s Rudolfem Hrušínským, a tak musím odpovědět, že ano. Pro mě stále hádankou je. A jestli je tohle způsob, jak to změnit, jak udělat vstřícný krok a poznat historické okolnosti, jež daly této literární postavě vzniknout, hurá do toho…
Je to čtivý výklad, pohodový výlet do minulosti, navíc doplněný fotografiemi a sem tam místopisnými informacemi (názvy ulic, někdy i čísly popisnými), takže jsem ve velkém pokušení přidat štítek “Praha“. // Pokud jde o druhou část – o galerii Haškových přátel, prozradím první tři jména. Jsou to: Eduard Drobílek (1882-1919), Franta Sauer (1882-1947) a Zdeněk Matěj Kuděj (1881-1955).
Děkuji, pane Pytlíku. Právě na Vás koukám na stránkách Švejkova muzea, jak hrajete a zpíváte o švestkové áleji. Ještě párkrát repete a půjdu dál studovat….

--------------------------------
CITÁT:
Dobrý voják Švejk je prostě kouzelník slov, jež vrací lidem sebedůvěru a víru ve „staré“ hodnoty a atmosféru mírového života.