Supermáňa: No jasně!

Supermáňa: No jasně! https://www.databazeknih.cz/img/books/52_/526208/bmid_supermana-no-jasne-6551f35a693e7.jpg 5 12 1

Máňa se snaží přijít na to, v čem je opravdu dobrá. Všichni kolem něco umí. Eda hází žabky přes celý rybník, Vilda má čich jak ohař, Ája s Ninou trousí básničky jak drobky z rohlíku, Mates umí báječně odpočívat. Co je ale Mánina superschopnost? Supermáňa je knížka vysázená písmem Dyslexie s odstíněnými celky. Díky tomu si můžou čtenáři začátečníci zlepšit techniku čtení. Především se ale stejně jako Máňa můžou pustit do hledání svých silných stránek. Čtení i pro nečtenáře!... celý text

Přidat komentář

blackoutzuzi
06.12.2023 5 z 5

Jak už autorka v anotaci zmiňuje, je to kniha pro čtenáře i nečtenáře, a to hlavně díky mnoha obrázkům a textu, kterého je v knize tak akorát, takže můžu klidně Elince ukazovat obrázky a u toho číst příběh, aniž bych ji "obtěžovala" sáhohlouhým textem a ona už netrpělivě chtěla otáčet stránku :D takže to je plus pokud chcete knížku pořídit fakt mrňavým dětem:)
Ten příběh je ale samozřejmě to nejdůležitější a je určitě vhodný pro starší děti (ideálně 5+), je v něm ukryté krásné poselství a to, že každý z nás něco umí, i když se nám na první pohled může zdát, že ne:)) Je důležité hledat své silné stránky, umět se ocenit i když se třeba jedná o maličkosti, budovat zdravé sebevědomí, a to už od mala a tahle knížka se k tomu perfektně hodí.

Autoři knihy

Ester Stará
česká, 1969
Milan Starý
česká, 1970

Kniha Supermáňa: No jasně! je v

Přečtených15x
Čtenářské výzvě2x
Knihotéce1x
Chystám se číst5x
dalších seznamech3x