Super Země

Super Země https://www.databazeknih.cz/img/books/38_/388137/bmid_super-zeme-gPy-388137.jpg 5 5 3

Kniha nás po krátkém seznámení s geologickou minulostí Země vezme na cestu kolem světa, při níž nám ukáže přírodní zajímavosti naší výjimečné planety, která je nám domovem, i když nám život na některých místech dokáže celkem znepříjemnit. Dozvíme se, jak vznikají zemětřesení nebo bouře, jak se dostává rozžhavená hornina v podobě lávy ze sopek na povrch a proč je voda v termálních pramenech horká. Dozvíme se také, jak vznikaly některé z úchvatných přírodních scenérií, které nám při pohledu na ně vyrazí dech. Jsme součástí života na Zemi, ale které jsou největší biomy a nejhustěji obydlené habitaty? Kde se životu daří, a kde naopak nikdo a nic nemůže přežívat? I taková místa jsou na Zemi a mají svá kouzla nebo vyvolají mrazení až do morku kosti. Při četbě knihy vybavené četnými fotografiemi získáme příjemným způsobem základní poznatky o dynamice planety, kterou pak budeme lépe chápat, více jí rozumět a tím budeme schopní i lépe oceňovat její kouzlo a půvaby.... celý text

Literatura naučná Encyklopedie Přírodní vědy
Vydáno: , Omega
Originální název:

Super Earth


více info...

Přidat komentář

EnderDragon
22.03.2021 5 z 5

Mně se encyklopedie moc líbí a už jsem jich přečetl hodně. Tady to je moc zajímavá knížka. Je to zatím nejlepší encyklopedie, kterou jsem četl, a myslím že by se mohla líbit všem, co mají zajímavosti rádi.

Venda32
02.07.2020 5 z 5

Výborná encyklopedie, u které nehrozí, že by zastarala. Spousta zajímavých informací, texty optimálně dlouhé. Myslím, že své si najdou i dospělí.


Marekh
09.02.2020 5 z 5

Jsem úplně první, kdo hodnotí tuto knihu v Databázi knih. Knihu hodnotím na 5*. :)

Jedná se o encyklopedii, která je primárně určena dětem, ale myslím si, že se kniha bude líbit také dospělým čtenářům. Kniha obsahuje tyto části: Jedinečná země, Působivé formace, Oheň a pára, Svět ledu, Vodní svět, Extrémní počasí, Nebezpečné oblasti a Živoucí planeta.

Kniha má obdobný koncept jako kniha SUPER VESMÍR. Kniha má velký formát, křídový papír, obsahuje nádherné fotografie.

Štítky knihy

geologie životní prostředí

Autorovy další knížky

John Woodward
britská, 1954
2011  70%Trénuj svůj mozek a budeš génius
2012  100%Ptáci
2018  96%Super hmyz
2018  100%Super Země
2008  60%Atlas dinosaurů

Kniha Super Země je v

Přečtených4x
Doporučených2x
Knihotéce8x
Chci si koupit1x