Šumavské tajemství nacistů

Šumavské tajemství nacistů https://www.databazeknih.cz/img/books/39_/395759/mid_sumavske-tajemstvi-nacistu-3LH-395759.jpg 3 3 3

Kniha rozvíjí formou detektivního žánru příběh novináře Lukáše, který se shodou okolností dostane k záhadnému dopisu. Jeho obsah jej přivede na Šumavu do míst, která jsou dodnes opředena různými spekulacemi o tom, co zde Němci za války dělali. Pátrání po dávném tajemství je plné napětí i nečekaných zvratů. Významné místo zaujímá rovněž rozvíjející se vztah Lukáše s krásnou, avšak trochu tajemnou pracovnicí muzea Markétou, která je do celé záležitosti hodně zapletena. Podaří se Lukášovi zjistit, co nacisti za války na Šumavě opravdu dělali? Překoná veškeré nástrahy a nebezpečí?... celý text

Přidat komentář

Eicherik
27.03.2021 4 z 5

Jazyk, kterým je příběh vyprávěn není zrovna excelentní a postavy, které zde vystupují jsou hodně ploché. Prostřední část knihy je hodně nastavovaná a ty neustálé konfrontace a nebo součinnosti mezi jednotlivými organizacemi a státními aparáty byli zdlouhavé. Co se týče onoho tajemství, tak to bylo opravdu originální. Chválím doslov, v kterém jsou osvětleny vybrané aspekty této knihy a uvedeny některé zdroje. Příběh mě bavil.

Ava365
19.08.2020 2 z 5

Tady oceňuji autorovu snahu a místopis. Příběh je neskutečně zbytečně natahován a chvílemi hodně naivní. Úplně absentuje redakční práce, je tu množství gramatických i stylistických chyb. Autor má možná zkušenosti jako kriminalista, ale zcela mu chybí spisovatelský potenciál. Přesto uděluju nějaké hvězdičky za snahu a za množství stráveného času.


konicekbily
24.07.2019 3 z 5

Očekával jsem, podle názvu, že to bude něco jako literatura faktu - nebo snad historie. Nebylo tomu tak, půjčil jsem si thriller a po první třetině jsem byl nadšen! Ale potom asi autorovi došla invence a tak to dějově natahoval a já jsem se nudil. Být prvním čtenářem knihy na naší databázi je velice těžké - vydávám vlastně doporučení - tedy NEČTĚTE!!!

Autorovy další knížky

Jan Kaše
česká
2016  100%Ukryli Keltové na Šumavě poklad?
1994  0%Stíhací letadla první světové války v Československu
2018  53%Šumavské tajemství nacistů
2018  80%Salmson 2A2 v Československu