Suché moře

Suché moře https://www.databazeknih.cz/img/books/25_/251622/bmid_suche-more-8Ru-251622.jpg 4 3 3

Jaar. Novorozeně, kterému při jeho zrodu nesvítila šťastná hvězda a sudičky se k němu dostavily v těžké kocovině. Malý, záhy osiřelý kluk, který se nechal zlákat vidinou slávy a bohatství a vstoupil do služeb zkrachovalého alchymisty, kterému jako učeň otročil řadu let. Dospělý muž, který si i přes tvrdou realitu fantasy světa snaží urvat kousek svého zlatého kulatého štěstí. Ne, tady nehledejte romantiku, ve které chrabří rytíři osvobozují spanilé princezny ze spárů krvelačných draků. Ale i tak se budete bavit. I na ty rytíře dojde. I na lepé děvy. I na toho draka. Devět fantasy povídek, čtyři z nich ve stylu tzv. urban fantasy a jedna bonusová na závěr. Tak se dejte do pohody, nalijte si svůj oblíbený nápoj a nechte se unášet na vlnách přiměřené odvahy a velkého dobrodružství.... celý text

Přidat komentář

kitja
19.09.2015 4 z 5

Jaar je flink, pohodář a vybírá si cestu nejmenšího odporu. Má slabost pro ženský. A možná proto je nám tak blízký. Má své chyby, stejně jako každý člověk, ale když chce, dokáže zabrat a mistrně se z každého maléru dostat. Ondřej Trampota umí vystavit čtivé příběhy, protkat je svými metaforami a přidat ještě něco navíc. Moc příjemné překvapení. Krásné čtení.

CukGek
31.07.2015 4 z 5

Kniha mě zaujala a přesto, že se jedná o prvotinu nedává to na sobě znát. Jaarův neustálý vnitřní boj samého se sebou odráží skrytou povahu většiny lidské populace čímž nabádá nejednoho čtenáře k zamyšlení nad jeho vlastním osudem. Knihu určitě doporučuji k přečtení až bude k dispozici někde ke stažení. Jediné co bych knize vytkl je nevyvážené opakování vulgárních výrazů v textu což může některé čtenáře místy vytrhnout z děje.


Yarwen
05.06.2015 4 z 5

Věčně bojovat s nepřízní osudu, vychutnávat si vzácné chvilky úspěchů, ale i přes případné nezdary stále snít svůj sen o štěstí. Z pohledu českého fantasy výborný počin, zachycující alchymistu Jaara v různých peripetiích jeho života.
Základem knihy jsou povídky v klasickém stylu meč&magie, k nim se v závěru připojuje pár kousků zařazených do současného světa.

Autorovy knížky

Ondřej Trampota
česká, 1974
2015  80%Suché moře