Stvoření

Stvoření https://www.databazeknih.cz/img/books/46_/466317/bmid_stvoreni-VbU-466317.jpg 4 14 4

Románový debut mladého ceněného scénáristy je ponurou psychologickou sondou do duše a života malého chlapce Čmeláka. Ten živoří v odcizeném bizarním sídlištním světě plném neporozumění a tíživosti, aby ožíval prostřednictvím svých snů a představ. Existenciální tíživý příběh, ve kterém si desetiletý Čmelák čím dál více uvědomuje nefungující rodinné zázemí a nevábné životní prostředí bez harmonie, kreativity a naděje, které společně deformují jeho duši. Chlapec se proto čím dál častěji uchyluje do vlastních představ, vysněné reality a svých projekcí, ze kterých se vrací s notnou dávkou krutosti a rozhodnutím, že sněním a pasivním přijímáním nežádoucí reality nic kolem sebe nezmění.... celý text

Přidat komentář

MarJey
06.03.2021 3 z 5

Moc jsem to nepochopil takže dávám 4 z 6ti. Jde o bludy, imaginaci,nadsázku nebo ?? :-)

MartinaF
31.05.2018 3 z 5

Knihu jsem nejspíš četla v době, kdy jsem neměla tu správnou náladu. Přiznám se, že jsem jí moc nerozuměla a nechápala jsem některé situace. SPOILER: závěr mě moc nenadchl. Sice nevyhledávám v knihách násilí, ale tady se to násilí mělo zúročit, když se k tomu schylovalo celý příběh. KONEC SPOILERU. Nejsem asi ta přesná cílová skupina.


new.elyel
17.02.2018 4 z 5

Čteno téměř na jeden nádech. Zaujata temnotou, fantazií a polemikou nad hranicí normálnosti, dobra a zla jsem knihu přečetla s nadšením zaujatého čtenáře. Temný příběh, který v některých momentech překračuje realitu, může některé čtenáře odradit. Ti co však ocení napínavé hororové příběhy, ocení i tento, obzvlášť když se jim naskytne také prostor pro fantazii vlastní :).

Bublinka78
16.11.2017 5 z 5

Strhující kniha, kterou mohu jen doporučit. Mám ráda knihy, které dovolí čtenáři dokreslovat a dotvářet děj. Kniha je znepokojivá, má mnoho rovin, je plná fantazie. Těším se, až si ji přečtu znovu, protože podle mne se její vnímání mění i podle toho v jakém rozpoložení ji čtete. Já měla takovou melancholickou podzimní náladu, takže jednu chvíli to pro mne bylo velice niterné, ponuré. Jazyk je brilantní a bohatý, autor se nebojí sprostých slov, která ale neruší, spíš pomáhají působit víc reálně. Nesmírně vyzrálá kniha. Autor nechť píše dál, umí to.