Stroj času / Time Machine

Stroj času / Time Machine https://www.databazeknih.cz/img/books/22_/225121/stroj-casu-time-machine-225121.jpg 2 1 1

Kniha popisuje jednotlivé části orloje a historické události s ním spojené, text je doplněn o věcné fotografie této unikátní památky od Tomáše Součka, náladové obrazy v úvodu publikace jsou od Dušana Tománka. Grafické zpracování odhaluje knihu jako "stroj", záměrně využívá technologické prvky tisku a vazby, které běžně zůstávají skryté. Kniha Stroj času je určená nejen turistům, jež Pražský orloj zaujal, ale také široké veřejnosti, které chybí ucelený přehled o jedné z dominant Prahy. Obsahuje informačně bohatý text jak v češtině, tak v angličtině, doplněný o skvělé fotografie zachycující jedinečnou atmosféru kolem dominanty Staroměstského náměstí, navíc v moderním knižním designu.... celý text

Přidat komentář

milamarus
12.02.2020 2 z 5

Něco tomu chybí. A když to porovnám s publikací „Pražský orloj – Průvodce nejstarším funkčním orlojem na světě“, která je dostupná online na webu Pražské informační služby (https://www.praguecitytourism.cz/file/edee/2019/01/18045_orloj_cz_a5_web.pdf), tak dokážu formulovat co to je.

Chybí tomu provázanost textu a fotografií. Chybí tomu nějaký jednoduchý nákres, který by neznalému čtenáři pomohl v pochopení složitého mechanismu, jež lidé tolik obdivují, a upozornil by ho – zcela konkrétně – na detaily, kterých si má na fotografiích všimnout, a na které se může soustředit. Formát knihy (A4) by to jistě umožnil.

Dvě slabé hvězdy.