Střípky z práce soudního lékaře

Střípky z práce soudního lékaře https://www.databazeknih.cz/img/books/27_/274070/mid_stripky-z-prace-soudniho-lekare-FhC-274070.jpg 4 6 4

Střípky z práce soudního lékaře - Dvacet let soudního lékařství v nemocnici Sokolov. Svazek vycházející k dvacetiletému výročí soudního lékařství v sokolovské nemocnici obsahuje postřehy a zkušenosti z praxe soudního lékaře pomáhajícího řešit závažné kriminalistické činy. Na konkrétních kauzách autor demonstruje, co všechno obnáší práce soudního patologa včetně ohledávání kosterních pozůstatků i zkoumání psychické motivace trestných činů a sebevražd. Jeho texty je možné vnímat jako svébytné „soudničky“ napsané čtivým způsobem a navzdory pochmurnému tématu nepostrádající humor i nadhled. Knihu doprovázejí stylizované černobílé fotografie Vladimíra Houdka.... celý text

Přidat komentář

PlaszCZ
28.12.2023 3 z 5

Jedná se o soubor krátkých příběhů z práce na soudním lékařství. Krátká oddechovka, kterou knihomol přelouská za 25minut. V budoucnu by bylo fajn vydat nějakou pořádnou knihu, která půjde trochu do hloubky.

InaPražáková
16.09.2018 3 z 5

Opravdu střípky, směs krátkých vzpomínek na zajímavosti z výjezdů a stručných popisů lékařských nálezů. Krimi to není, vrah ani příčina smrti se nehledá, jen pár načrtnutých zajímavostí.


jahody
29.07.2016

Krátké,stručné,čtivé.Asi by mě to bavilo,pracuju totiž ve zdravotnictví!

jarki
26.07.2016 2 z 5

Zajímavé čtení, dneska jsem to přečetla doslova jedním dechem. Nechápu jak lidé dokážou neuvěřitelnými zbůsoby ublížit, zabít druhé i příbuzné. Možná nejsem takový magor. Takovou práci bych nemohla dělat, ten smrad bych nezvládla a buzení v nočních hodinách. Je to návod jak na to.

Štítky knihy

soudní lékařství kriminalistika

Autorovy knížky

2015  70%Střípky z práce soudního lékaře

Kniha Střípky z práce soudního lékaře je v

Přečtených11x
Čtenářské výzvě4x
Knihotéce3x
Chystám se číst2x
Chci si koupit3x