Střípky z moře

Střípky z moře https://www.databazeknih.cz/img/books/53_/534586/bmid_stripky-z-more-65f94b869c30b.jpg 4 19 7

Svatební koordinátorka Lauren se jednoho dne rozhodne prodat firmu, opustit New York a strávit léto mezi písečnými dunami na pobřeží oceánu. Před starostmi uteče do městečka v Severní Karolíně, kde pomůže postarší majitelce Mary vést malý penzion a zachránit ho před krachem. Jediné, po čem touží, je zabořit prsty do písku a nechat pobřežní vánek, aby jí zklidnil bolavé srdce. Nečeká však, že díky novým přátelům a místnímu rybáři Brodymu její život nabere zcela nový směr.... celý text

Přidat komentář

Ivuska.09
včera 5 z 5

Poklidný příběh, ve kterém ovšem nechybí ani nějaké to překvapení. Částečně děj odhadnete, ale troufám si říct, že se můžete těšit i na jeden nečekaný "zvrat". Líbil se mi autorčin první román a ani tento mě nezklamal.

luculi
20.04.2024 3 z 5

Každý občas potřebuje na čtení něco obyčejného a jednoduchého a tahle kniha se jeví jako ideál. Směr příběhu a obsah odhadnete už během prvních pár stránek, což autoři tohoto stylu dělají poměrně často. Mě přijde, že jsou to příliš rychle vyložené karty na stůl, ničím nevybočují z řady, ale co už.

Nicméně i o nějaká překvapení, především těsně před koncem, nebude nouze. Ale musím se přiznat, že to na mě bylo celé příliš přeslazené jako med. Čekala jsem trochu komplikací, temné myšlenky, nějaké negativní lidi, něco, co by více přiblížilo situaci hlavní postavy Lauren. To, že často mluví o svých pocitech a myšlenkách ještě neznamená, že ta správná emoce z toho dýchá.

Právě naopak, všechny postavy jsou tak strašně optimistické, přátelské a pozitivní. Tak nějak nepřirozeně. Sice někteří mají za sebou dost těžká období a nesou si vlastní pomyslné jizvy, ale kromě zmínek těchto lidí, to během čtení jinak nepocítíte. Což však neznamená, že žádné emoce z knihy nevytřískáte, právě Lauren a pár závěrečných stránek se o to zasluhuje nejvíc.

Pro čtenáře, který čeká trochu dramatu a překvapení, tato kniha asi nebude úplně dobrou volbou. Ale pro milovníky románů, romantiky a vztahů, to bude určitě dobré čtení, které potěší...


Medvědářka
20.04.2024 5 z 5

Půlku knížky jsem probrečela, což se mi u žádné knihy velmi dlouho nestalo. Naposled u knihy Nezapomenutelná cesta od Sparkse, ale to je úplně jiný příběh.
Předchozí kniha autorky Rozmarýnová zátoka byla dobrá, ale tahle je ještě lepší.

hana1039
12.04.2024 4 z 5

Skvělé čtení pro relax a oddech... když ji čtete,tak se ocitnete na úžasném místě s úžasnýma lidičkama a cítíte pohodu,a to je dobře, protože knížka splnila svůj účel :-))

Eva_H1970
04.04.2024 4 z 5

Ale jo...Hlavní hrdinka sympatická, všichni až takový nějak moc milí, ale člověk nemusí pořád zažívat jen masakry. Strašně se mi líbilo prostředí u moře Severní Karolíny, moc hezky vykreslené. Je to příjemná jednohubka s krásnou obálkou.

Inka342
04.04.2024 5 z 5

Kniha se velmi dobře četla a ten konec i slza ukápla a nejraději bych četla pokračování jak to bylo dál....

evineckY
25.03.2024 5 z 5

„Už dlouho jsem tě neviděla takhle šťastnou.“
„To proto, že jsem konečně našla místo, kam patřím.“

Je to pěkný román o smutku, odchodu, nenaplněné lásce a shledání.
Moc doporučuji.

Milí čtenáři,
děkuji vám, že jste si přečetli knihu Střípky z moře.
Mým cílem bylo poskytnout naději všem, kteří ztratili někoho blízkého,
říct jim, že naši milovaní jsou stále kolem nás.

Autorovy další knížky

Jenny Hale
americká
2023  80%Rozmarýnová zátoka
2024  78%Střípky z moře

Kniha Střípky z moře je v

Právě čtených1x
Přečtených19x
Čtenářské výzvě2x
Doporučených1x
Knihotéce59x
Chystám se číst57x
Chci si koupit11x