Strážci víry

Strážci víry https://www.databazeknih.cz/img/books/24_/24674/strazci-viry-24674.jpg 3 31 9

Když zdravotní sestra Gemma obdrží zdrcující zprávu o náhlé smrti svého otce, který pracoval jako archeolog v Egyptě, opustí válkou poničený Londýn a vydá se do exotické Káhiry. S důvěrou se obrací na rodinu otcova starého přítele Davida Lazara. Jeho dva synové Michael a Anthony jsou jí sympatičtí, i když působí trochu záhadně. Postupně si každý z nich podmaní jinou část jejího srdce. Gemma brzy shledává, že nic není takové, jak se zdálo na první pohled. Okolnosti otcovy smrti se začnou jevit jako podezřelé a ona má pocit, že ji někdo sleduje. Když vyklízí otcovu pracovnu v Egyptském muzeu, nachází důležité stopy.... celý text

Literatura světová Dobrodružné
Vydáno: , Alpress
Originální název:

Resurrection , 2005


více info...

Přidat komentář

Mituli78
13.06.2022 5 z 5

To vůbec nebylo špatný. Zjistila jsem si něco víc o koptských křesťanech a pořídila si knižní rukopisy z Nag Hammagi.... z.a.j.í.m.a.v.é.....

vincek1
15.06.2019 4 z 5

Začátek takový, dle mého nic moc. Poté se příběh trochu rozjel, ale stejně jsem se musel občas "prokousávat" a těšil jsem se na konec. Důvod nebyl rozuzlení, ke kterému skoro nedošlo, ale přečíst si něco svižnějšího. Zdálo se mi, že některé pasáže se v knize opakovaly a ta věčná láska mi šla trochu na nervy. V tomhle typu knihy bych jí tolik nemusel. No, ale nechci odrazovat, přečtěte a napište co vy na to.


čef
16.07.2018 5 z 5

Nejen tato autorka tvrdí, že "každý příběh je o lásce". Zde je též lásky hodně, jak také jinak v románu hlavně pro ženy, ale jde rovněž o ztracená evangelia a manipulace církve s postavou Máří Magdalény a zavrženými gnostiky hledajícími Boha především v sobě. Tím také, kromě jiného, román připomíná Věštkyni od Barbary Woodové, je zde však větší soustředění na vztahové problémy hrdinky s dvojicí bratrů. Mnohdy mi román připadal trochu zdlouhavý, ale je zde hodně inspirativních myšlenek ze zapovězených evangelií např. viz citaci L.u.c.i.e1986 níže.

L.u.c.i.e1986
28.10.2014 5 z 5

V češtině tato kniha vyšla pod názvem Strážci víry. :)

L.u.c.i.e1986
28.10.2014 5 z 5

Tuto knihu jsem si vybrala zejména z toho důvodu, že mám ráda jak záhady Egypta, tak zároveň záhady víry. Autorka mě moc potěšila, protože fakta, o které se kniha opírá, zamotala do hezkého příběhu.
Zajímá mě, jak to vlastně s církví je a vždycky jsem měla otázky, jak může být Bible složena z právě z těch evangelií a ne z jiných textů. Pokládala jsem si vždy otázky, na které mi nikdo jaksi neumí odpovědět. Tato kniha mi zase dává pocit, že nejsem sama, kdo věří, že nic není takové, jak se zdá... Chápu, že lidé oslavují víru, ovšem nechápu, že oslavují církev. No, nechala jsem se unést. To ta kniha, ano svedu to na ni. :)
A ještě úryvek z knihy, který stojí za to:

,,Jestliže projevíte to, co je ve vás,
to, co je ve vás, vás zachrání.
V případě že to, co je ve vás, neprokážete,
to, co je ve vás, vás zahubí."

(Ztracené evangelium apoštola Tomáše)

budíček
08.06.2013 3 z 5

Taková dobrodružná beletrie pro obyčejný deštivý den, kdy se chcete alespoň díky knize přenést na pouť do slunné pouště a do prašných uliček Egypta a společně s hlavními hrdiny pátrat po starých svitcích ukrývajících dosud neznámé evangelium. Po něm samozřejmě pátrají i zástupci církve, protože jeho vynesení na světlo by znamenalo revoluci ve víře a otřáslo dogmatickými základy, za nimiž si tato organizace sveřepě stojí... Taková nenáročná četba, která neurazí a ani to není věhlasný bestseller, ale jako únik do jiného světa, do dobrodružného příběhu postačí... Opět - podobných knížek je spousta, ale paradoxně na rozdíl od všudypřítomných upírů, co mrkají z výloh každého knihkupectví, mi četnost tohoto tématu ZATÍM až tak nevadí...:)

Co se stylu týče, je to v celku čtivé, děj příjemně odsýpá nebo zas naopak pokojně plyne...

LenkaKa
20.12.2012 2 z 5

Kniha zajímavá, ale četla jsem mnohem lepší a napínavější příběhy.

kika 13
07.11.2012 3 z 5

Napínavé čtení,které nás nenechá opustit knížku.

sinclair
18.05.2011 5 z 5

Kniha se čte jedním dechem. Svitky z Nag Hammadi jsou do dneška široké veřejnosti téméř neznámé a tak autorka napsala strhující příběh, který se alespoň z části přibližuje pravdě. Doporučuji.

Autorovy další knížky

2007  70%Strážci víry
2008  0%Zjavné čary

Kniha Strážci víry je v

Přečtených46x
Čtenářské výzvě1x
Doporučených1x
Knihotéce16x
Chystám se číst15x
Chci si koupit2x
dalších seznamech1x