Tily a knižní tuláci

Tily a knižní tuláci https://www.databazeknih.cz/img/books/49_/499995/bmid_tily-a-knizni-tulaci-nYP-499995.jpg 5 31 5

Stránky & spol. série

1. díl

Úžasný příběh z kouzelného knihkupectví, který nadchne všechny knihomoly. Buď odvážná, buď zvědavá, buď laskavá! Od okamžiku, kdy její maminka zmizela neznámo kam, žije jedenáctiletá Tily Stránková se svými prarodiči v útulném bytečku nad rodinným knihkupectvím Stránky & spol. Stejně jako všichni Stránkovi i Tily zbožňuje chvilky, kdy otevře knížku a ponoří se do příběhu. Když se jednoho dne objeví v obchodě Anna ze Zeleného domu a napříště i samotná Alenka z říše divů, Tily si uvědomí, že se začalo dít něco výjimečného. Zjištění, že existuje knižní magie, díky níž se může toulat v příbězích, jí vnukne odvážný nápad – vydat se po stopách, které by ji mohly dovést za její ztracenou maminkou. Kdyby jen tušila, že se to, co vypadá jako úžasné dobrodružství, promění v nebezpečnou výpravu s nejistým koncem…... celý text

Literatura světová Fantasy Pro děti a mládež
Vydáno: , Fragment (ČR)
Originální název:

Tilly and the Bookwanderers , 2018


více info...

Přidat komentář

Jarka_rybář
18.02.2024 5 z 5

Krásná kniha. Motiv knižního tuláctví se mi tolik líbí...

KnihoMolka-_-
01.10.2023 5 z 5

Fantasy pro malé děti, co s tímhle žánrem teprve začínají. Já jsem ji četla s tím, že to tak je a brala jsem to jako oddychovku. Ač byl příběh předvídatelný, mě to bavilo.


Litocha
14.04.2023 3 z 5

Na knížku jsem se těšila - knihy, toulání se v příbězích, dobrodružství, to znělo více než slibně. Ve výsledku jsem ale docela zklamaná.
Že nemám ráda Alenku, je můj problém, ale touhle knihou se to jen potvrdilo, byla mi neskutečně protivná.
Větší problém je, že mi absolutně nesedla hlavní postava. Tily mi připadala nepříjemně umanutá, do sebe zahleděná a vlastně nevychovaná. Její přístup "účel světí prostředky" mě dost vytáčel. A to nemluvím o tom, jak byla zabedněná při prvním setkání s Annou. Pokud je to jeden z jejích nejmilejších příběhů, jak se tam všude tvrdí, jak ji mohla nepoznat?
Taky z toho slibovaného dobrodružství jsem dost zklamaná. Většinu doby se vlastně nic moc neděje, Tily se učí cestovat po knížkách (a ta knižní dobrodružství jsou zoufale nevyužitá) a pak se zápletka s maminkou vyřeší lusknutím prstu. Zato je ale kniha prošpikovaná množstvím mouder a pseudomouder...
Nejzajímavější mi tak přišel samotný koncept knižního tuláctví, i když mi připadá, že trochu plave na vodě. Nějak jsem nepobrala všechny ty záležitosti s knihami Pramene a s Křídou. Některé "vychytávky" jsou ovšem kouzelné.
Ve výsledku se u mě knížka jen tak tak vyšplhala aspoň na průměrné tři hvězdičky. Opravdu škoda.

Knižní střípky
04.02.2023 5 z 5

Tato kniha mi splnila mé sny z dětství, Jak já bych si přála ovládat knižní magii, a když by mě to tady štvalo, tak bych utekla do nějakého oblíbeného příběhu nejen četbou, ale doopravdy.

Celá recenze v záložkách recenzí od Knižní střípky

veveropysk
08.01.2023 5 z 5

Kniha se mi velice líbila, byla napínavá. Doporučuji.

Autorovy knížky

Anna James
britská, 1988
2022  90%Tily a knižní tuláci

Kniha Tily a knižní tuláci je v

Právě čtených2x
Přečtených34x
Čtenářské výzvě5x
Doporučených4x
Knihotéce12x
Chystám se číst25x
Chci si koupit15x
dalších seznamech1x