Stopy chrudimských osobností

Stopy chrudimských osobností https://www.databazeknih.cz/img/books/39_/397177/bmid_stopy-chrudimskych-osobnosti-WoM-397177.jpg 3 4 2

Volné pokračování knih Pověsti a příběhy staré Chrudimě a Tajemství chrudimských domů. Přibližuje osudy osobností spjatých s Chrudimí - rodáků i těch, kteří v Chrudimi žili a pro město mnohé udělali. Výběr zahrnuje osobnosti od 11. do 20. století. Jejich krátké medailonky jsou doplněny příběhy svázanými s jejich životem.

Přidat komentář

Historikbohouš
30.01.2021 5 z 5

Jelikož už 10 let bydlím v chrudimy zajimám se o historii tak u mně kniha nemuže chybět za mně o.k.

cori
17.02.2019 3 z 5

Pan Stejskal pokračuje ve vzdávání obdivu své milované Chrudimi a jejím obyvatelům. Tentokrát ve čtrnácti medailoncích představuje osobnosti nějak spjaté s městem (od knížete Břetislava I. přes pány Radouše, Kornela ze Všehrd, Ressela, Klimeše, Pippicha, Wiesnera, Poppera až po Karla Žídka). Po medailonku následuje epizoda z jejich života nebo rozprava paní Jany a pana Venouše, kteří se zajímají o historii svého města a při svých schůzkách či v vzájemné korespondenci si vyměňují informace o daných osobnostech. Pro mladé Chrudimáky povinná četba.