Stop šikaně!

Stop šikaně! https://www.databazeknih.cz/img/books/24_/249075/bmid_stop-sikane-iTz-249075.png 4 6 2

Kniha STOP ŠIKANĚ! je první knihou sebeobrany proti šikaně. Dozvíte se proč tyrani šikanují, proč se šikanované děti nesvěří svým rodičům a jak se mohou bránit. Kniha STOP ŠIKANĚ! je psaná velmi srozumitelnou a čtivou formou a humorně ji doplňují autorovy ilustrace. Je tedy vhodná nejen pro rodiče, ale i pro jejich děti. Tímto záběrem vyniká mezi ostatními knihami o šikaně, které jsou na trhu dostupné.... celý text

Literatura naučná Psychologie a pedagogika
Vydáno: , Baroque partners
Originální název:

Stop the Bullying! , 2011


více info...

Přidat komentář

Jack Bauer
11.05.2023 3 z 5

Příručka pro teenagery, čekal jsem spíše psychologickou knihu, konec jsem už jen prolistoval. Dobrá kniha, ale rady k ničemu. Šikana byla, je a bude. Neexistují nevinní přihlížející. Proto je třeba bránit slabší. Postříkali ji kečupem za příhližení učitelů? Přišel čas na odplatu. Pak se není čemu divit, že někomu rupne v kuli a vystřílí celou třídu včetně učitelů. A děje se to stále dokola i přes hesla V NAŠÍ ŠKOLE ŠIKANU NESTRPÍME. Kniha vyšla v roce 2011 a změnilo se něco? Stále ve zprávách čteme , že tam a tam někdo vystřílel školu apod. Poučení z knihy: nebuďte nevšímaví, nepřihlížejte, zasáhněte. Žalujte tyrany místo šikanovaného, který se bojí sám někomu svěřit. Co nepochopím, jak může třeba jeden tyran ovládat celou třídu? Proč se třeba celá třída neobrátí proti němu a nezpacifikují ho? Takže všichni kdo nezasáhnou a přihlížejí jsou vinní. Pak se z takových tyranů stává třeba Hitler, Stalin nebo Kim a všichni ho opět budou poslouchat. Vše svádí na filmy a videohry. Od mládí se dívám na filmy plné brutality, čtu psychopatické brutální knihy alá Carter, Thilliez apod. a psychopat se ze mě nestal. Jaké takový člověk bude mít své děti? Na rodiče a na výchovu to nikdo nesvede, jen na filmy.

Kryštofka
06.03.2023 5 z 5

Rychlý a logicky členěný náhled na téma šikany. Odpověď na svoji otázku jsem sice nedostala, ale i tak hodnotím výborně.


Autorovy další knížky

Andrew Matthews
australská, 1957
1997  90%Buď šťastný!
2002  99%Jak vycházet s lidmi k vlastnímu prospěchu
2012  93%Následujte své srdce
2015  87%Stop šikaně!
2013  97%Buď šťastný pro mladé