Stop nemocem

Stop nemocem https://www.databazeknih.cz/img/books/25_/257864/bmid_stop-nemocem-fxf-257864.jpg 5 2 2

Autor shrnuje nejdůležitější rady pro zlepšení zdraví,jako např. snížení spotřeby živočišných potavin, omezení kouření, ale i vyhýbání se zázračným odtučňovacím kůrám. Vyvrací nejrůznější mýty a omyly v oblast stravování a dietologie, zaroveň varuje před účinky reklamy a lobbistickými zájmy potravinářských firem.

Přidat komentář

Greenfingers
20.06.2019 5 z 5

Rád čtu knihy o tom, jak si uchovat zdraví a vyhnout se nemocem. Pana Husáka považuji za dostatečně erudovaného odborníka na výživu, která, jak se zdá, má naprosto zásadní vliv na lidské zdraví. Samozřejmě, knihu nelze brát jako dogma. Co jednomu prospívá, druhému může uškodit a naopak. Důležité je zachovat si za každé situace optimismus a smysl pro humor. Věřím tomu, že duševní rozpoložení a fyzické zdraví jsou jako spojité nádoby, proto také nepovažuji psychosomatiku za pavědu.

čef
05.12.2017 5 z 5

Kdo by nechtěl být zdravý, že. Brutálně zjednodušeno, nejlepším receptem by k tomuto cíli měl podle autora neobjevně být - pocukrovaný celozrnný chléb, pohyb, nesolit, nedrogovat a vůbec nekouřit, no ale naštěstí takto demagogický autor určitě není. Naopak je v této knize poměrně střídmě, bez zázračných návodů, předestřena koncepce vzešlá z tisíců výzkumů a statistického hodnocení chování celého lidstva. Pěkně kritická jsou zde vyjádření k naší stravovací osvětě, normám, doporučeným dávkám, zdravotnictví a manipulacích s doporučeními ke "zaručeně zdravým" potravinám. Každý má tak na výběr, zda si chce více užít různých tučných dobrot a válení na gauči v kratším životě nebo být aktivně činný o chlebu a vodě mnohem a mnohem nesnesitelně déle (nebo něco mezi jako všichni my ostatní).