Štíhlá paní s bílým kolem

Štíhlá paní s bílým kolem https://www.databazeknih.cz/img/books/77_/77737/stihla-pani-s-bilym-kolem-77737.jpg 3 10 4

Jako každý správný kriminalista, i kapitán Ston je vyrušen ze své dovolené. Poručík Ramšík, jeho žák i přítel, vyšetřuje dopravní nehodu se zraněným chodcem. Vše sice vypadá na nešťastnou náhodu, ale poručík objevil stopy naznačující, že mohlo jít o řidičův úmysl. Náhodě nevěří ani stará paní, která si jako jediná ze svědků nehody všimla divného chování poblíž stojící štíhlé paní s bílým kolem. Kapitán však s poručíkovými pochybnostmi nesouhlasí. Jaký by mohl mít řidič motiv? A jak by svůj čin zorganizoval? Pokud by ale přece jen šlo o řidičův úmysl, jakou roli by zde hrála ona štíhlá paní s bílým kolem? Kája Ramšík i Karel Ston spolu se životem samým hledají společně možný řidičův motiv, štíhlou paní s bílým kolem, pravdu a spravedlnost.... celý text

Přidat komentář

moničina
26.08.2022 2 z 5

Štýl písania a opis postav je fajn. Ale kniha nie je detektívka, skôr akoby dosť nepodarená psychologická novela o myšlienkových pochodoch dosť tuctových postáv. Stále sa tam opakovali rovnaké veci na viacerých miestach. A tie uplne zbytočné a nudné vsuvky snov vyzneli naivne. Téma by úplne stačila na 50 strán a autor to naťahoval na 5-násobok. Tuctová téma, nulové napatie a zbytočné zabitý čas prečítaním knihy.

čef
11.05.2019 2 z 5

Jak autor píše v epilogu: vrátil se z hospody a začal psát. Vzal tuctovou bouračku a začal fabulovat – nevěra, zkrachovalý proutník, peprný sex až coitus, neústupný policajt a dobrák kapitán, do toho barevné sny a hrůzné představy z 13. komory. Všechno protřepat, zamíchat, dvakrát zopakovat a ejhle - je tu krimi román! Snad nám chtěl autor i něco, uznávám že talentovaně, zjevit, možná to, že žijeme v krásné, klidné zemi, kde má policajt z dopravky čas se přes týden nimrat v banální bouračce, nebo že to má náš Pán pevně v paži? Probůh!


Marla
09.11.2017 1 z 5

Takové velké, užvaněné NIC. Ještě že jsem to měla jen půjčené....

Ignis
11.07.2014 1 z 5

Chcete detektivku? Tak hledejte dál. Celé je to o jedné banální dopravní nehodě, kdy se nikomu nic vážného nestane a nic zajímavého nebo nedejbože napínavého se nestane ani zbylých cca 200 stran. Je to víc podzápletka z telenovely než detektivka. Jediné, co to dělí od naprosté hrůzy je pár zajímavých momentů, které se tam jednou za čas objeví.

Štítky knihy

nevěra psychologické romány dopravní nehody české krimi české detektivky

Autorovy knížky

2007  50%Štíhlá paní s bílým kolem

Kniha Štíhlá paní s bílým kolem je v

Přečtených15x
Doporučených1x
Knihotéce4x