Štěstí

Štěstí https://www.databazeknih.cz/img/books/14_/144064/stesti-144064.jpg 4 13 3

Šťasten je-- : k zamyšlení a pro radost. Milá, něžná a moudrá knížka, která nás málo slovy upozorňuje na čisté radosti našeho života.Často je přehlížíme pro jejich prostotu. Tato knížka nám potvrdí a zopakuje, co patrně víme, ale často vědět nechceme: Že všechny velké věci jsou v podstatě prosté a dosažitelné.

Literatura naučná Citáty a přísloví
Vydáno: , Karmelitánské nakladatelství
Originální název:

Was man mit Liebe betrachtet - ist immer schön


více info...

Přidat komentář

Bája89
28.12.2021 2 z 5

Upřímně? Tohle bylo divný. Na můj vkus to docela tlačilo na pilu. Připomínalo mi to příručku lidského rozvoje na téma štěstí. Chvílemi se člověk zamyslel, a uznal, že na tom celém něco je. A okamžik na to jen kroutí hlavou. Nevím, možná záleží na tom v jakém rozpoložení tento druh knih čteme.

dulcinea
23.09.2018 5 z 5

Pro mě již dvacet dva let taková osobní literatura faktu a univerzální dárek mým přátelům, když nevím, co darovat :-)

Šťastný je, kdo má člověka, jemuž se může svěřit se svou hloupostí, aniž by měl pocit, že klečí před islámským soudcem.


evelýny
12.08.2016 5 z 5

Kniha - vlastně knížečka - k zamyšlení, k pousmání, k zastavení, ke zklidnění a nebo jen tak pro radost. Posuďte sami.

Šťastný je, kdo miluje, stále znovu miluje.
Moci milovat a smět milovat je jeden z nejkrásnějších darů člověka.
Ale šťastný je i ten, koho nerozesmutní, když objeví svůj první šedivý vlas; ví, že je lepší mít vlasy šedivé nežli žádné.

A takových myšlenek je v této knize dost. Některé vás překvapí svou jednoduchou pravdou. Některé myšlenky vás s plynoucím časem přesvědčí a s některými stále nesouhlasíte. Každý má svoji pravdu
Knihu mi věnovala jedna dávná přítelkyně. Byl to dar k mým narozeninám. Byl to dar z přátelství. A byl to vzácný dar, protože tehdy v mé knihovně právě tento typ knihy chyběl, a věřte, tehdy jsem tento dar opravdu potřebovala.
Bonusem této knihy jsou krásné milé ilustrace matky a dcery - výborný nápad, kdy se střídá dětská kresba s tou dospěláckou.
ZAJÍMAVOST: Přítelkyni z mého života dávno odvál čas. Kniha s jejím věnováním a vzpomínkami na ni v mé knihovně a v mém srdci zůstavají dodnes. Děkuji ti, Jano :-)
P.S. Proč je u této knihy tak málo hodnocení? Možná proto, že ji v běžném knihkupectví nenajdete. Jaká škoda!