Stělemhrátky

Stělemhrátky https://www.databazeknih.cz/img/books/39_/393861/bmid_stelemhratky-LqC-393861.jpg 4 4 2

Debutová sbírka veršů současné autorky obsahuje lehce dráždivou poezii, vyznačující se jemným erotickým zabarvením. Tělesné hrátky jsou ve sbírce Poly Eviové nosným pilířem, živočišně se přelévají z jednoho verše do druhého a stávají se základním stavebním kamenem, z něhož jsou autorčiny básně postaveny. Vedle erotických náznaků se ale tímto souborem line i vroucí cit, který Eviová zachycuje v rozmanitých polohách a tvarech. Autorka si nevšímá pouze projevů vášnivého, sexuálně vypjatého vztahu: popisuje záchvěvy, kdy je oboustranně spalující pouto mezi mužem a ženou teprve v zárodku, kdy se konají milostné předehry, které poté vyústí k prudkému a nespoutanému aktu. Vzájemná partnerská přitažlivost a z ní vyplývající následující děje však nejsou jedinou dominantní složkou celého opusu: je zde rovněž zastoupena i čistá a průhledná láska, neboť i ona se může stát hybatelem v situacích, které nemají jiného východiska než zavést své protagonisty do krajin intimních nálad a prožitků.... celý text

Přidat komentář

Marekh
10.07.2022 4 z 5

Jedná se o autorčinu prvotinu. Autorka je Lubošova teta (profil v DK: Lubošovo ) a rovněž je spoluautorkou knihy MŮJ SYN FEŤÁK, která se mi líbila.

O této knize jsem uvažoval dlouho. Poezie není mou parketou, nicméně jsem byl na knihu zvědavý.

V knize nalezneme erotické básně. Celkově se v knize vyskytuje 32 básní. Myslím si, že není jednoduché psát básně tohoto typu, ale autorka to zvládla dobře. Básně mají svůj půvab, něžnost a lásku a také překvapivé momenty. U některých básní jsem se také pobavil. Asi jsem nepochopil všechny básně, ale to nevadí, časem se k nim vrátím.

Kniha je pěkně zpracovaná na první pohled. Kniha je vytištěna na křídovém papíru a také má pěkné ilustrace.

Knihu si čtenář může přečíst sám, anebo se svým partnerem si může například udělat romantický večer při svíčkách a dobrém vínu. Jeden z partnerů může básně předčítat a druhý poslouchat, pak se můžou ve čtení vystřídat, anebo číst jednotlivé verše střídavě. Záleží na každém čtenáři, jak se rozhodne a jakým způsobem tuto knihu uchopí.

Je to kniha, jejímž cílem je okořenit milostný život partnerů. Kniha může být pěkným a nevšedním dárkem pro našeho partnera.

Knihu lze objednat na tomto e-mailu: tadyjelubosovo@gmail.com

Danago
31.10.2021 5 z 5

Citlivě napsaná erotická poezie, která vás intimně naladí, ale nepohorší.


Autorovy další knížky

Pola Eviová (p)
česká, 1968
2021  84%Můj syn feťák: skutečný příběh
2014  85%Stělemhrátky