Šťastné peníze: japonské umění, jak se usmířit se svými penězi

Šťastné peníze: japonské umění, jak se usmířit se svými penězi https://www.databazeknih.cz/img/books/49_/497764/bmid_stastne-penize-japonske-umeni-jak-s-BJL-497764.jpg 4 19 5

Peníze jsou příliš často zdrojem strachu, stresu a hněvu, často narušují vzájemné vztahy a dokonce ničí životy. Rádi bychom si mysleli, že peníze jsou jen číslo nebo kus papíru, ale představují mnohem víc. Peníze mají schopnost se usmívat, mění se, když jsou dány s určitým pocitem, a jejich energie ovlivňuje nejenom nás samotné, ale i naše okolí. Ken Honda pomáhá již řadu let ostatním lidem objevovat nástroje, které již vlastní, a používat je k léčení svého života a vztahu s penězi. Přijměte tedy proces rozdávání peněz, nejen jejich přijímání. Zlepšete a pochopte své finanční EQ a poznejte mýtus nedostatku. Tato kniha vás nenapravuje, protože jak Ken Honda říká, vy už v pořádku jste! (kosmas.cz)... celý text

Přidat komentář

Finvarra
22.03.2024 5 z 5

Též doporučuji. Jednak je plná zajímavých myšlenek a poukazuje na to, jak jsou důležité vztahy a v otázce peněz je fajn začít u sebe. Docela jsem se pobavila u rozškatulkování na typy osobnosti. Oba jsme se s manželem našli. Musím říct, že tato kniha můj pohled na peníze (do té doby lhostejný až negativní) změnila. Uvědomila jsem si, kde tomu byl počátek. Příběhy, příklady, zkušenosti. Přetaveno do „poradím vám, jak být spokojený“, jak se vám to podaří záleží jen na vás. Off topic Všimla jsem si níže pár komentářů k oboru AI. Drobné zkušenosti s pár nástroji mám a nebála bych se toho, je ale nezbytné se o tom edukovat, proto těm, kteří z toho mají strach doporučuji spíš, než novinové články, například tento projekt https://generace.ai/

Lily101
10.07.2023 5 z 5

Mi se kniha moc líbila, idei (o šťastných penězích) uvedené v knize věřím a už jsem se o ní dozvěděla v jiné knize, kde bylo uvedeno jen v jedné větě.

Knihu jsem si pořídila v rámci akce nejmenovaného knihkupectví, kdy jsem na knihu dostala 20% a rozhodně nelituji, že jsem za ní peníze vynaložila a že ji mám ve své knihovničce, ba právě naopak. Pro čtenáře, kteří používají lepítka doporučuji rovnou přikoupit i lepítka, protože je dost pravděpodobné, že budete lepítkovat hodně, obdobně jako já.

P.S.- IU (=umělé inteligence) se také obávám, ale jedná se o osobní názor autora a to ještě mimo hlavní motiv, námět knihy, tak rozhodně není součást hodnocení.


kristyna.havlov
11.05.2023 4 z 5

Povedená kniha, byla určitě pasáž, se kterou jsem moc nesouhlasila (s tím, že umělé inteligenci jednou všichni poděkujeme, mě to popravdě trochu děsí, ale tak budiž), ale je víc toho, s čím jsem v knize souznila. Kniha stojí rozhodně za přečtení. Je tam hodně věcí k zamyšlení a pokusím se podle ní řídit v určitých oblastech :)

DJstrojar
19.08.2022 4 z 5

Z knížky se toho spoustu odnést, jen je potřeba si vzít ty správné informace. Zajímavé je rozdělení peněz na dvě skupiny. Kniha stojí za přečtení, ale dle mého není nejlepší v oblasti, kterou se zabývá. Nicméně pokud se rozhodnete přečíst tuto knihu, tak Vám přeji, ať máte u sebe jen samé "šťastné peníze":).

Alena_S
25.07.2022 4 z 5

Za přečtení určitě stojící úvaha o vztahu mezi námi a penězi. Ano, údajně jde o vztah oboustranný. Peníze, které přijmete s vděčností a utratíte správně, vás budou vyhledávat, a prý dokonce s úsměvem. Pokud je nenávidíte, spíš se k vám naopak nepohrnou.
Jen ten autorův idealismus je třeba brát s rezervou, spíš jako motivaci, překonat ono "Jemu se to kecá!" A něco si z ní jistě odnesete.

Autorovy knížky

Ken Honda
japonská, 1965
2022  76%Šťastné peníze: japonské umění, jak se usmířit se svými penězi

Kniha Šťastné peníze: japonské umění, jak se usmířit se svými penězi je v

Právě čtených1x
Přečtených19x
Doporučených1x
Knihotéce6x
Chystám se číst7x
Chci si koupit4x
dalších seznamech1x