Starší a méně známá dobrodružství barona von Münchhausen

Starší a méně známá dobrodružství barona von Münchhausen https://www.databazeknih.cz/img/books/14_/145619/starsi-a-mene-znama-dobrodruzstvi-barona-von-munchhausen-145619.jpg 4 5 3

Přidat komentář

trudoš
01.12.2022 4 z 5

Parádní kresba a originální příběh, vypracovaný na motivy jiného, neméně osobitého příběhu, který bez problémů funguje i beze slov. Krása spočívá v detailech a na těch si dává Delarock (R.I.P.) záležet. Škoda, že je to jen taková pětiminutová jednohubka. Bál jsem se, že to bude na můj vkus příliš intelektuální, expresivní a vůbec těžko uchopitelné, už jen pro ten grafity styl kresby. Ale ona to je bohapustá legrace, na nic si nehrající, jejímž účelem je jen pobavit. Důkaz toho, že když nerozumíte nějakému směru, ještě to neznamená, že se v jeho duchu nedají tvořit nádherná díla.
Komiks, nebo snad obrázkový sešit, chcete-li, k němuž se ještě několikrát za život s radostí vrátím. Už jen proto, že jeho listováním skutečně moc času člověk nestráví a některé momenty skýtají jistotu spolehlivého rozveselení za každého počasí. Momentálně u mě vede „mamut ve kře“, ale kdo ví, co bude za pár let. Třeba objevím zas něco jiného, protože detailů i celostránkových gagů je tu množství víc než malé.

DavidG
09.01.2019 5 z 5

Úžasný, všem doporučuji. Parádní kresby!


Kapis
24.04.2017 5 z 5

(Psáno v prosinci 2010) Tak mám to doma, číslo 31/200, opravdu tam není ani kousek textu, přesně jako na těch originálech, co se daly v Netopejru koupit - až na poslední stránku, která v originálu koupit nejde a dává tomu opravdu čepici. A já jsem nadšen!! Projel jsem si to tam, zpátky a ještě jednou tam, protože to je opravdu lahůdka a překrásná pastva pro oči. Styl kresby je voda na mlýn mého vkusu a divoké eskapády, vymyšlené DonQuijotskou hlavou páně Barona jsou úžasné a doprovodný text skutečně nepotřebují - a ty různé vychytané maličkosti kolem, vymazlená kresba, dýchala na mě trochu obskurní atmosféra románů Markýze de Sade - a tím nemyslím toho hlučného anoretika z Prahy;-) Lahůdkový kousek na předvánočním trhu. Dávám plnou palbu 100%, protože toto je tak výrazně jiné, tak vyčnívající z řady oproti ostatní vydávané tvorbě, že si to zaslouží jedinečné hodnocení. Myslím, že brzy z toho bude sběratelská ultrararitka. A asi půjdu do nějakého toho originálku - myslím, že se bude vyjímat někde na stěně pod paspartou.

EDIT: Mám na stěně třicátou stránku.

Autorovy další knížky

Delarock
česká, ? - 2019
2016  91%Komiksová Kytice
2010  88%Starší a méně známá dobrodružství barona von Münchhausen