Staří a nezkrotní - Rozhovory s osobnostmi

Staří a nezkrotní - Rozhovory s osobnostmi https://www.databazeknih.cz/img/books/39_/394781/bmid_stari-a-nezkrotni-rozhovory-s-osobn-hPO-394781.jpg 4 4 2

Dětství, mládí a střední věk jsou úseky života, s nimiž si vesměs spojujeme příjemné vzpomínky. Ale stáří! Jen zcela výjimečně natrefíme na někoho, kdo ho velebí. Vždyť ani zatvrzelý optimista netuší, jakou bude mít jeho stáří podobu. Jak a kde zemře. Jaká nemoc ho paralyzuje. Šestnáct osobností převážně z uměleckého světa ukazuje čtenářům podzim života v příznivějším světle. Nejsou to senioři, kteří tráví volný čas u lékaře či v nemocnici, lidé psychicky labilní či negativističtí. Protagonisté rozhovorů, uveřejněných vesměs v magazínu MF DNES, dokážou stárnout s grácií. Všichni ti umělci, lékaři či sportovkyně v životě něco dokázali. A činí se i dál. Chátrání těla sice zabránit nedovedou, přesto si zachovávají nadhled a smysl pro humor. Svým postojem inspirují.... celý text

Přidat komentář

Gibis
11.09.2020 4 z 5

Rozhovory se slavnými, či úspěšnými lidmi, kteří jsou "staří", ale jen na těle, v mysli jsou stále "nezkrotní" a plní optimismu, alespoň většinou. Vzhledem k tomu, že rozhovory byly vedeny už někdy před pěti lety, v době mého čtení už většina aktérů nebyla mezi námi, což mě naplňovalo smutkem. Ale čtení to bylo příjemné.
Jediné, co mi trochu vadilo, bylo to, že občas na některou otázku dotyční nechtěli odpovídat, ale autorka přesto naléhala a k tématu se vracela, což mi trochu zavánělo bulvárem a nebylo to nutné.

Alžbeta11
23.01.2020 4 z 5

V knize se setkáme s rozhovory s osobnostmi převážně z uměleckého světa. Otázky jsou kladeny velmi citlivě, avšak cílí do nitra duše každého z nich. Známé osobnosti tak ukazují kromě své slavné tváře i tu druhou, kdy čelí zdravotním problémům a musí se vyrovnávat s odchody svých nejbližších. Stojí tak jako každý z nás na prahu své lidskosti a zranitelnosti.


Kniha Staří a nezkrotní - Rozhovory s osobnostmi je v

Přečtených4x
Čtenářské výzvě1x