Doktorka Aphra a enormní zisk – Já pán, ty pán

Doktorka Aphra a enormní zisk – Já pán, ty pán https://www.databazeknih.cz/img/books/49_/494816/bmid_doktorka-aphra-a-enormni-zisk-ja-pa-5Lm-494816.jpg 4 24 5

Star Wars (2015) série

< 11. díl

Star Wars - Aphra série

2. díl

Galaxií zmítá nestabilita. Jednotky povstalců válčí s Impériem, avšak v galaktickém podsvětí se zločinecké živly stále ženou za ziskem. Zlotřilá archeoložka Chelli Aphra získala prastarý artefakt obsahující vědomí dávného Jedie a snaží se ho prodat. Na dražbu nebezpečného reliktu se sjedou kupci z celé galaxie, od Huttů až po Pýchu Son-tuulu, ale namísto vydařeného kšeftu a vysněného bohatství čeká Aphru nejedno nemilé překvapení, zvlášť když se na aukci objeví Temný pán ze Sithu. Spoléhat se může jedině na sebe, dvojici droidích psychopatů a proslulého nájemného lovce Černého Krrsantana. Ten doktorku sleduje jako stín, ovšem jen proto, že mu dluží nemalou sumu peněz… Poté, co se Aphra rozkmotří se zlovolným Nulákem, který se ani v nejmenším neštítí vydírání, nezbude jí nic jiného než vstoupit do jeho služeb a plnit jeho rozkazy. Podaří se Aphře zavděčit rozmarům vraždícího droida, proniknout na tajnou základnu Tarkinovy iniciativy a zachránit si kůži dřív, než ji dostihne Impérium?... celý text

Přidat komentář

Norri
18.02.2024 5 z 5

Doktorka Aphra patří k tomu nejlepšímu, co Star Wars komiksy od Egmontu nabízí. Není to jen samotnou Aphrou, ale také existencemi, kterými se obklopila. Všichni jsou tak úžasně vynalézaví a krutí, až je to vtipné. Tato kniha navazuje na knihu, ve které Aphra získala krystal s šílenou myslí prastarého Jedie a ve které přehodila Luka Skywalkera upírské královně. V této knize krystal stále má, a v první části s názvem “Enormní zisk se jej snaží prodat na aukci pro zločinecké bossy. A je to opět jízda a skvělá zábava. Asi není nutné zmiňovat, že to všechno nedopadlo podle plánu. Tradičně nezklamali zvrácení vražední droidi, ani Černý Krrsantan.

Druhá část s názvem “Já pán, ty pán navazuje na předchozí příběh, a Aphra je zde vydírána svým bývalým droidem Nulákem. Ten si rozjel svůj zločinecký syndikát a posílá Aphru na loupežné výpravy, od kterých mimo jiné očekává, že zlomí její morálku. Důležitou roli zde opět hraje Aphřino geniální plánování, ale ještě důležitější je zde prvek, který v předchozích knihách zcela chyběl. Znovu se zde setkáváme s imperiální důstojnicí Tolvan, a s ní přichází i romantická linka. Není to žádná růžová knihovna a v rámci celé Star Wars série je to docela osvěžující.

Povedená je zde i kresba všech zúčastněných výtvarníků. Docela dost jsem si všechny příběhy užíval. Čtu tuto Star Wars sérii od Egmontu už měsíc a musím říct, že jsem z toho už docela unavený. Nadšení z prvních knih už bylo skoro úplně pryč a přečíst každou další knihou začínalo být těžší a těžší. A potom se vrátila Aphra a já jsem to celé přečetl na jeden zátah. Takže v rámci Star Wars komiksů si tohle 5* zaslouží.

ArkAngel
25.12.2022 2 z 5

Aphru jako postavu mám rád, ale příběhy byly dle mého názoru tentokrát slabší. Nejdříve tu dojede příběh s Rurem, načež se role Aphry obrátí a ona slouží droidům, nikoliv naopak. Následně se dává dohromady se skupinou bizarních charakterů a na scéně se objevuje Hera Syndulla, aby se neřeklo, že se tam neobjevila nějaká známá postava, když nepočítáme Vadera nebo Poslu s Bogem, což jsou hodně background postavy.


markinho962
03.07.2022 5 z 5

Lword ve Star Wars? Proč ne!

DennisMoore
18.06.2022 5 z 5

Doktorka Aphra je prostě skvělá postava, jakou mohou filmové Star Wars těm literárním jen závidět. A její příběhy tomu odpovídají. Znáte to, jak má někdo mazaný plán, který sestává z několika menších, stejně mazaných plánů, a když něco nevyjde, musí za pochodu vymyslet něco ještě mazanějšího? Tak to je přesně ona. Sympatická podvodnice, stále tak trochu vesmírný Indy, ovšem tentokrát v příbězích říznutých Dannyho parťáky. K Aphře je nutno přidat dvojici rozkošně vražedných droidů, bez kterých by to nebylo zdaleka ono, a sem tam nějakého toho Dartha Vadera. Krásná kresba, chytrý a zároveň vtipný scénář, potěšení z předaleké galaxie.

KubaHanzelin
15.06.2022 4 z 5

Jsem rád, že se Egmont vrátil k Doktorce Aphře, z nových canon postav, je jedna z těch lepších, zábavnějších a dokáže překvapit. Příběh navazuje kde předchozí svazek s Aphrou skončil, takže doporučuji nepřeskakovat, kvůli návaznosti:) Jinak se jedná o velmi potrhlé dílko z období Impéria, které spíš pobavilo, než něco jiného, ale udělalo to správně, takže si není na co stěžovat:)

Štítky knihy

Star Wars

Autoři knihy

Cullen Bunn
americká, 1971
Kieron Gillen
britská, 1975

Kniha Doktorka Aphra a enormní zisk – Já pán, ty pán je v

Přečtených27x
Čtenářské výzvě1x
Knihotéce23x
Chystám se číst12x
Chci si koupit6x
dalších seznamech1x