Staň se, kým chceš být

Staň se, kým chceš být https://www.databazeknih.cz/img/books/28_/285271/bmid_stan-se-kym-chces-byt-9xh-285271.jpg 5 6 2

Všichni se střetáváme s bolestí, ale zároveň máme nástroje, s jejichž pomocí můžeme vytrvat a zocelit se. Když se Eric Greitens, příslušník jednotky SEALs, po deseti letech doslechl o kamarádovi Zachu Walkerovi, utápěl se Zach po návratu z války v alkoholu a trpěl posttraumatickou stresovou poruchou. Eric mu začal psát dopisy a z inspirativní korespondence mezi oběma muži nakonec vznikla tato neobyčejná kniha o smyslu života, soucitu, podmínkách ve válečné službě i o znovuobjevené radosti.... celý text

Duchovní literatura Biografie a memoáry Vojenství
Vydáno: , Beta-Dobrovský
Originální název:

Resilience: Hard-Won Wisdom for Living a Better Life


více info...

Přidat komentář

Inka063
02.11.2019 4 z 5

Moudrá a inspirativní kniha. Je dobře uchopitelná a pochopitelná, protože je doplněna konkrétními příklady ze života elitního vojáka Erica a vše je pochopitelně a jednoduše vysvětleno tak, jak to psal v dopisech svému příteli. Základem je buddhistické učení, mnohé je podobné např. knize Pět poznání (Frank Ostaseski). Mottem knihy je zdůrazňování vytrvalosti a psychické odolnosti. Učení, že člověk nemůže být spokojen jen prožíváním krásných chvil, odpočinku a nicnedělání, ale naopak překonáváním překážek. Jedině pak si sám sebe může vážit, může růst jeho sebeuznání.
"Zbabělost spočívá téměř vždycky v prosté neschopnosti na okamžik odstavit svou vlastní představivost." (E.Hemingway).
"Můžeš přivést koně k řece, ale nemůžeš ho nutit pít."
"Ve svém pohodlí a bezpečí tiše sklouzáváme k falešnému očekávání, že nám život bude přinášet jen samé šťastné chvíle. Věříme, že půjdeme od rozkoše k rozkoši, od radosti k radosti. Když potom přijde tragédie nebo těžkosti, mnozí z nás se nechají snadno zaskočit bolestí, cítí se zrazeni současností a zoufají si, co s nimi bude dál."

strana1-100
28.12.2016 5 z 5

Velmi moudrá kniha zkušeného člověka, který dokáže o životě přemýšlet a taky se z něj poučit. Je koncipovaná jako série dopisů příteli, který je v těžké životní situaci a autor mu nabízí pohledy na život i rady, které ho můžou provázet na cestě z problémů. Každá kapitola/dopis je věnovaná jednomu tématu. V jedné z nich autor doporučuje najít si vzory, které nás budou v životě inspirovat. Mám za to, že pobýt nějaký čas ve společnosti Greitense by mohlo být inspirativní hodně. Knížka, kterou si koupím do své knihovny a budu se k ní vracet.


Štítky knihy

naděje meditace ze života posttraumatická stresová porucha

Autorovy knížky

2016  90%Staň se, kým chceš být

Kniha Staň se, kým chceš být je v

Právě čtených1x
Přečtených10x
Knihotéce2x
Chystám se číst16x
Chci si koupit5x