Po bouři

Po bouři https://www.databazeknih.cz/img/books/96_/96230/bmid_po-bouri-uG8-96230.jpg 4 51 7

Srdíčko (Lauren Brooke) série

< 2. díl >

Amy se setkává se Spartanem poprvé od oné nehody, k níž došlo za prudké noční bouře – od nehody, která navždy změnila životy všech. Spartan přichází do útulku Srdíčko – změněný k nepoznání. Ovládá ho nenávist, kterou cítí vůči Amy. Stačí, aby ji letmo zahlédl, a rozzuří se – vycení zuby, výhružně pozvedne kopyta. Amy spoustu starostí sama se sebou, jak se snaží vyrovnat s důsledky tragické nehody, a zdá se, že je tím posledním člověkem na světě, který by byl schopen Spartanovi pomoct. Možná je ale jeho jedinou nadějí…... celý text

Literatura světová Pro děti a mládež Dívčí romány
Vydáno: , Stabenfeldt
Originální název:

After the storm , 2000


více info...

Přidat komentář

Katri
10.01.2023 5 z 5

Stejně jako v předchozím případě byl i toto krásný návrat do dětství. Vlastně ani nevím, co mě to najednou napadlo - pořídit si všechny díly, které u nás vyšly, a znovu se do nich pustit - tentokrát úplně od začátku. Jsem však moc ráda, že jsem to udělala. Přestože je Srdíčko knižní série pro děti a mládež, myslím, že si v ní každý najde to své. Když jsem byla mladší, četla jsem ji především proto, abych se dozvěděla, jak to s jednotlivými koňmi dopadne. Dnes se zaměřuji více na vztah (nejen) mezi Amy a Laurou a neméně pak na vypořádávání jednotlivých postav s minulostí. Líbí se mi, že se zde pracuje s pocitem viny, že dochází k promísení emocí spjatých s onou nešťastnou nehodou a s koněm, který v tom všem figuroval. Proto mě tento díl skutečně pohladil po duši.
Lauren Brooke má dle mého názoru velký talent na psaní. Její texty jsou plynulé, ničím nerušené, stránky se otáčejí téměř samy. Dokáže čtenáře vtáhnout do děje tak, že i já zatoužila strávit léto na farmě u koní, přestože v běžném životě k nim zase tak silnou vazbu nemám. Tyto knihy ale miluji a připadá mi, že během jejich četby ze mě dělají někoho zcela jiného, než běžně jsem.
V příběhu je patrná jakási "romantika," avšak nemyslím tím striktně červenou knihovnu. Myslím tím přírodu, sluneční paprsky, koně a takovou zvláštní svobodu. Řekla bych, že nejen na postavy v knihách, ale i na jednotlivé čtenáře musí mít tento příběh očistný účinek. Probouzí v lidech lásku, něhu a cit pro zvířata, donutí se zamyslet nad tím, kdo v našich životech při nás stojí, a učí nás, že není vždy zapotřebí řešit věci s horkou hlavou. V tom spatřuji jistý přesah a domnívám se, že ačkoliv se jedná o na první pohled nenápadné prvky, je v tom obsažena obrovská přidaná hodnota.
Tuto sérii bych doporučila nejen mladším čtenářům, ale i těm starším. Příběh má rozhodně co nabídnout. Dokonce bych se s ním nebála pracovat ani ve škole, neboť spousta dívek si během základní školy prochází obdobím, kdy si vypěstuje nemalou náklonnost ke koním. A zde se o nich mohou dočíst nejen něco zajímavého, ale i přínosného a mimoto si mohou uvědomit spoustu věcí, o nichž jsem se zmiňovala o několik řádků výše. Proto si myslím, že by série Srdíčko neměla zůstat bez povšimnutí. Rozhodně stojí za to.

rarášek
10.09.2018 4 z 5

Nádherný díl, Spartan a Amy byli užasní. Jsem ráda za šťastný konec pro Spartana. :)


tatafa
07.01.2017 4 z 5

Krásný, romantický a zároveň i napínavý příběh, co víc si přát. Vřele doporučuji!

denča1000
25.09.2016 3 z 5

Kniha je hezká, ale smutná. Tahle kniha už je přece jen více podobná realitě a není to pořád ta samá pohádka dokola, jak se kůň vrátil a jak koně dostala...

Hoshi
19.12.2015 5 z 5

Oddechové čtení na krátký večer :) Docela zajímavý příběh, jen škoda, že nemám více dílů než první dva.

Always a reader
09.07.2015 5 z 5

Moc pěkné knížky, takové jednoduché čtení

Zuzka_B
19.08.2012

Pro mě nejhezčí díl z celé série.

Štítky knihy

koně příběhy o koních

Autorovy další knížky

Lauren Brooke (p)
anglická, 1969
2006  90%Návrat domů
2011  85%Jezdecká akademie
2020  91%Kouzlo měsíční záře
2006  87%Po bouři
2006  91%Cesta za svobodou

Kniha Po bouři je v

Právě čtených1x
Přečtených103x
Doporučených5x
Knihotéce41x
Chystám se číst11x
Chci si koupit8x
dalších seznamech2x