Srdeční záležitost

Srdeční záležitost https://www.databazeknih.cz/img/books/17_/174189/srdecni-zalezitost-174189.jpg 3 19 4

Pravdivý příběh o hledání vlastního srdce. Autobiografický příběh hledání pravdy o vlastním srdci. Francouzská herečka a spisovatelka Charlotte Valandreyová podstoupila v roce 2005 transplantaci srdce. Měsíc poté, co se o zákroku zmínila čtenářům ve své první knize, dostala Charlotte anonymní dopis: „Znám srdce, které ve Vás bije. Miloval jsem ho...“ Ta slova ji natolik vyvedla z míry, že začala mít opakované noční můry, naléhavé pocity déja-vu a prožívala nepředvídatelné vnitřní změny. Pro Charlottu tím začalo velmi zvláštní pátrání. Snažila se pochopit co nejvíce, aby se mohla od hluboce prožívaných emocí osvobodit. Skutečně je v ní ještě jeden život? Komu patřilo její srdce? Odpověď na tuto otázku jí pomáhají najít záhadný jasnovidec, její partner – kardiolog, racionální psychoanalytička a profesor vázaný lékařským tajemstvím. Charlotte, matka bojovnice a žena, která si umí užívat života plnými doušky, pátrá po pravdě a čtenář se s ní vydává na cestu plnou záhad, spojených s buněčnou pamětí bloudícího srdce. Tato cesta nás možná dovede až k jejímu konečnému životnímu cíli. K vysněné velké lásce.... celý text

Literatura naučná Biografie a memoáry
Vydáno: , Mladá fronta
Originální název:

Coeur inconnu


více info...

Přidat komentář

Andynka
06.11.2020 3 z 5

Ke čtení této knihy jsem přistupovala skepticky.
Číst autobiografické dílo herečky, kterou ani neznám bylo divné. A moc jsem ani nevěřila, že mě to zaujme.
Ale zase jsem byla mile překvapená. A knihu jsem zhltla skoro na jeden zátah.
Autorka píše o svém životě, kdy od 17 let bojuje s HIV a ve 30 letech podstoupila transplantaci srdce.
Bylo to zajímavé čtení. Jen to za mě bylo napsané s takovým nadhledem nad situací. Který zabil upřímnost vážné situace.
Ale beru, že autorka má ráda život a tak to i napsala.
Ja tomu bohužel až tak moc nevěřila.

bábuška
23.07.2017 2 z 5

Po každé těžké nemoci, tím spíše po transplantaci , je zcela možné, že se částečně může změnit i psychika pacienta. S tímto pocitem se někdy těžce vyrovnává jak vyléčený, tak i jeho okolí. O těchto následných pocitech vypráví tento příběh a není to jednoduché čtení. Velice poučná kniha.


Imis
10.01.2015 4 z 5

Pro me velice zajimava knizka o nelehkem zivote francouzske herecky, ktera je od svych 17 let HIV pozitivni, coz ovlivnilo jeji zdravotni stav natolik, ze musela podstoupit transpantaci srdce. Neni to vsak pribeh jenom o tomto tematu. Kniha ma mnohem hlubsi rozmer. Kazdopadne hezky napsane a poutave cteni.

Raysee_97
08.12.2014 4 z 5

Musím přiznat, že jsem knihu původně vzala do ruky pouze z důvodu, že jsem čekala na rezervované knížky, a neměla jsem po čem sáhnout. Kniha mě ale velmi mile překvapila, dobře se četla a čtení tak nějak příjemně utíkalo :)

Autoři knihy

Charlotte Valandrey
francouzská, 1968
Jean Arcelin
francouzská

Kniha Srdeční záležitost je v

Přečtených32x
Čtenářské výzvě8x
Doporučených3x
Knihotéce12x
Chystám se číst16x
Chci si koupit3x