Srdce v kleci

Srdce v kleci https://www.databazeknih.cz/img/books/26_/268282/bmid_srdce-v-kleci-xut-268282.jpg 4 12 4

Po pětadvaceti letech manželství nebývá mnoho témat k diskuzím. Partneři se znají do posledního záhybu duše, žijí své nalinkované životy, naplňují zažité stereotypy. Možná jim to tak vyhovuje, možná ne. Někdy ovšem stačí náhodné setkání, neočekávané pozvání či nešťastná náhoda, aby se věci začaly ubírat úplně jiným směrem. Někde to začne jiskřit, až mrazí, jinde skřípat, až nestačí ani zatnout zuby. Osudy několika lidí, žijících vedle sebe na malém poklidném městě, se propletou tak, že na konci už nic není takové, jako dřív… Autor se skvělým vypravěčským uměním a humorným nadhledem pozoruje životy obyčejných lidí se všemi jejich slabostmi a tajnými přáními. Architekt Markowitz a jeho žena Eli, sochařka Madlén, metař Sláma a věčně nespokojená paní Slámová, vetešník Bernát, prokurista módního salonu Macháček – nikoho z hlavních hrdinů by na počátku jistě ani nenapadlo, že z vtipné humoresky popisující jejich drobné nešvary by se na konci mohl stát třeba erotický thriller!... celý text

Přidat komentář

zbožňuju_knihy
25.07.2018 3 z 5

Čekala jsem něco jiného, proto hodnotím 3*. Chvílemi to pro mne bylo dost předvídatelné (Slámová, Metař, obchod, Křížová), ale psáno příjemně a čtivě. Nejvíce mne bavily části s Arielem a Madlén a vývoj jejich vztahu mne zaskočil. Ostatní postavy v knize to podle mne měly jasné skoro od začátku příběhu. Jako vtipnou humoresku (psáno na obalu) bych knihu neoznačila.

JPBelmondo
07.04.2017 5 z 5

Po knížce jsem sáhla náhodou a jsem ráda, že to nebyla trefa vedle. Báječně čtivé, lehce humorné, velmi hezky vyprávěné. Zcela banální a obyčejné osudy všech hrdinů, které se krásně propletou a uzavřou.


baterka.gs
22.02.2016 4 z 5

Musím říct, že jsem čekala malinko optimističtější pohled. Nicméně kniha se četla velmi příjemně, autor má velmi hezkou formu vyprávění.. malinko ujetou fantazii, ale vyprávění bylo humorné a radostné. Knihu doporučuji na lehké čtení před spaním, má krátké kapitoly, tak je to vynikající na utřepání roztěkané mysli po pracovním celodenním nasazení.

Blanka78
12.01.2016 5 z 5

Skvělá kniha doporučuji

Autorovy další knížky

Tom Goldberg
česká, 1953
2015  77%Srdce v kleci
2018  0%Katuška
2018  0%Povídky vážné i nevážné

Kniha Srdce v kleci je v

Přečtených19x
Čtenářské výzvě3x
Knihotéce6x
Chystám se číst11x
Chci si koupit3x