Sráz

Sráz https://www.databazeknih.cz/img/books/51_/516119/bmid_sraz-x3u-516119.jpg 4 62 14

Všichni říkají, že Poppy skočila. Že si moje krásná, kreativní sestra vzala život. A já si myslím, že mají pravdu. Až do dne, kdy si promluvím s Danielem. I jemu totiž všichni tvrdí, že jeho sestra skočila. Jenže on má důkaz, že ji někdo strčil. A pokud je to pravda, musím se sama sebe ptát: Mohlo se totéž stát i Poppy? Volala mi těsně před smrtí, aby se rozloučila, nebo abych ji zachránila? Byla na tom srázu opravdu sama?... celý text

Literatura světová Thrillery
Vydáno: , Kalibr
Originální název:

The Edge , 2022


více info...

Přidat komentář

Fleur213
05.04.2024 3 z 5

Napínavé to bylo, hlavně druhá polovina, ale také ze bylo dost vaty a opakování již mnohokrát řečeného. Na debut ucházející. Pokud by autorka napsala další thriller, tak si ho ráda přečtu. Závěr této knihy se opravdu povedl.

gordon13
13.02.2024 3 z 5

Na debut je to rozhodně dobré...úvod skvělý, zápletka zajímavá i konec
se celkem vydařil, ale je to úporně až nesnesitelně psychologickééé...
Mám psychothrillery skutečně ráda, ale z tohoto mě opravdu až rozbolela
hlava :-)


cleopatra11
02.02.2024 3 z 5

Tak, jak se to rozjelo na začátku, tak bublina boom splaskla zhruba v polovině knihy, kdy mě to přestalo bavit. Tak strašně zdlouhavý popis všeho a tak zbytečný a zdlouhavý popis věcí, které nejsou vůbec důležité. Kniha mohla být klidně o 100 stránek tenčí.

Lendie
24.01.2024 4 z 5

Zprvu jsem měla z knihy dost smíšené pocity. Po počáteční trpělivosti se z ní ale vyklubal dost dobrý thriller, kdy jsem nevěděla co od koho čekat. Za mě dávám 4* jen kvůli táhlému začátku.

85098211
17.12.2023 4 z 5

(SPOILER) Je velká škoda, že má kniha hodně pomalý rozjezd. I mně totiž chvíli trvalo, než mne začala bavit. Hned první kapitola je ale hodně zajímavá, protože čtenář se v ní dozví, jak to bylo ve skutečnosti s Poppy, tj. zda se zabila sama, nebo jí někdo pomohl. Teprve potom začíná vlastní příběh, který je vyprávěný z pohledu její sestry Clementine. Ta nejdřív neví, co si má myslet a čemu věřit, ale potom jí v rámci její dobrovolné práce na tísňové lince zavolá muž, který tvrdí, že jeho vlastní sestra před dvěma lety neskočila před vlak dobrovolně, ale byla zavražděna. Je dokonce tak zoufalý, že přímo během telefonátu s Clementine spáchá sebevraždu on sám. Později se ovšem ukáže, že tento muž, který si říká Daniel, stále žije, a také se (víceméně náhodou) seznámí s Poppyinou sestrou. Společně tedy začnou pátrat... Ale co zjistí, už prozrazovat nebudu ;-). Kniha později nabere na obrátkách a je doslova neodložitelná. Ve finále tedy hodnotím poctivými čtyřmi hvězdičkami a pevně doufám, že autorka napíše ještě něco dalšího. Protože pokud ano, chtěla bych jí určitě dát šanci znovu.

Renatecka
01.11.2023 2 z 5

Knížka Sráz byla dle mého názoru zbytečně zdlouhavá a celkově nic moc. Vraha jsem správně odhadla už snad na začátku, takže překvapení se u mě nekonalo.

Olous1
30.10.2023 4 z 5

Dobrý thriller. Akorát bych knihu o pár stránek zkrátila,ale jinak dobrý čtenářský zážitek. Konec překvapil,to jsem opravdu nečekala. Doporučuji 85%.

čef
24.10.2023 4 z 5

Poměrně dlouho je to o výčitkách – proč jsem toho neudělala více. Pak se děj rozjede a pátrá se, což se mi vždy líbí. Autorka sice nemohla vynechat homosexuály, různé popisy činností na netu a podobné vycpávky, ale docela se vyhnula zajetým šablonám. Závěr s několika důvodně podezřelými se také vyvedl a tak jsem to nakonec zvládl. Určeno spíše pro mladší ročníky, které to vše zkousnou lépe.

Šánka
23.10.2023 4 z 5

Velmi povedený psychologický thriller, věřím, že o této autorce ještě uslyšíme.
Děj je sice malinko rozvleklejší, ale ty myšlenkové pochody hlavní postavy jsou popsány dokonale. Od pocitu viny, smutku, výčitek až po odhodlání zjistit, co se její mladší sestře stalo doopravdy.
Tady je hodně těžké tipovat nebo tedy spíše trefit se, kdo. Těch možností nám autorka nabízí dostatek, mlží a chybně nás navádí až do úplného závěru.
Nečekejte žádnou akční smršť, ale nuda u této prvotiny vážně nehrozí.

ArwenAragorn
15.10.2023 4 z 5

81%
Výborný psychologický thriller. Promyšlený, propracovaný, s kvalitně vykreslenými postavami., směrem k závěru už hodně napínavý. Vadilo mi ale, že chvílemi se děj poněkud vlekl. Jinak je to velice zdařilý debut.

Doporučuji!

Pípasek
08.10.2023 5 z 5

Od první stránky jste vtažení do děje, dvou sebevražd mladých dívek, u kterých je hodně nesrovnalostí , přesto poslední verdikt vyšetřovatelů je sebevražda. S tím se pozůstalí odmítají smířit a konečné rozuzlení Vám sdělí polední kapitola a budete velmi překvapeni

Kekik
15.09.2023 3 z 5

Ještě před přečtením prvního slova jsem si v hlavě představila svoji verzi příběhu. K tomu jsem nabalovala další díly skládačky a na konci jsem zůstala zírat. Po celou dobu jsem byla o jeden krok napřed. Tudíž by se dalo napsat, že byla pro mě kniha velmi předvídatelná. Mně to ale nevadí. Naopak mě potěšilo, že jsem již vážně ostřílený čtenář.
Hluchá místa a zdržování děje. To mě naopak ani trochu nepotěšilo. Mám ráda, když příběh odsýpá.
Autorka si pochvalu zaslouží. Na debut je to velmi povedená kniha. Ráda se s autorkou znovu setkám u jejího nového příběhu.

Dela111
11.09.2023 5 z 5

Tohle je skvělý psychologický thriller! Lucy Goacher napsala svůj první napínavý příběh a hravě strčila do kapsy některé své zkušenější kolegy/-ně. Sráz má výbornou zápletku, přiměřený počet potenciálních pachatelů a uvěřitelné rozuzlení.
Děj sice neuhání tempem závodních koní, ale stále se něco děje. Thriller je napsaný tak, že s hlavní hrdinkou procházíte veškerými jejími pocity jako je smutek, výčitky svědomí, nerozhodnost až k pochybnostem, co se vlastně její sestře stalo, posléze odhodláním dokázat, že závěr koronera o sebevraždě je chybný. Cítíte její bezmoc, když policie odmítá obnovit případ. Tady není krvavý děj, jde o postupné sbírání střípků důkazů a neúnavné pátrání v minulosti dalších mladých žen, jejichž smrt byla označena za sebevraždu.
Tohle mi sedlo, mám ráda příběhy dobře zpracované po psychologické stránce, navíc správně tipnout pachatele tady není jednoduché. Případné další knihy této autorky si musím pohlídat, má vyloženě talent na thrillery :-), doporučuji.

teresz.c
04.09.2023 4 z 5

Velice povedený debut od zatím neznámé autorky :) Kniha má v zahraničí poměrně vysoké hodnocení a jednoznačně se přidávám k řadě spokojených čtenářů. Sráz je čtivý, napínavý a až nepříjemně znepokojivý. Připravte se na nával manipulace a intrik, až začnete zpochybňovat svou vlastní příčetnost. Jednu hvězdičku ubírám kvůli poměrně rychlému konci, ale jinak vřele doporučuji všem fanouškům psychologických thrillerů.

Štítky knihy

anglická literatura

Autorovy knížky

Lucy Goacher
anglická
2023  75%Sráz

Kniha Sráz je v

Přečtených71x
Čtenářské výzvě2x
Doporučených3x
Knihotéce67x
Chystám se číst109x
Chci si koupit16x
dalších seznamech2x