Spoznaj stromy podľa listov

Spoznaj stromy podľa listov https://www.databazeknih.cz/img/books/42_/421450/bmid_spoznaj-stromy-podla-listov-PHw-421450.jpg 5 8 6

Spoznaj série

Rozpoznať a určiť druh stromu bude odteraz veľmi jednoduché. Tento sprievodca prírodou zobrazuje listy a ihličie v skutočnej veľkosti. Akýkoľvek nájdený list môžete hneď porovnať s ilustráciami v knihe, vďaka čomu predídete zámene s inými druhmi. Táto publikácia obsahuje: – 64 listnatých a ihličnatých stromov v lese, parku a záhrade, – dôležité znaky zobrazené priamo na fotografii, – doplnkové fotografie, ilustrácie a veľa užitočného, – príloha: plody a šišky.... celý text

Literatura naučná Příroda, zvířata
Vydáno: , Príroda
Originální název:

Bäume am Blatt erkennen , 2017


více info...

Přidat komentář

Mánička178
17.04.2022 4 z 5

Moc mě baví praktický koncept této příručky - a sice zobrazení listů v jejich skutečné velikosti. Tohle pojetí mě zaujalo už v příruče Ptáci našich zahrad (také od Grady) a je to vážně originální nápad, přitom se zdá vlastně tak jednoduchý :) Mrzelo mě, že jsem nenašla v příručce např. jilm, oproti tomu některé stromy jsou pro mě naprosto neznámé... Např. metasekvoj, to jsem slyšela poprvé v životě. Ale těším se, až vyrazím na lov :)

Jordanka9
05.06.2021 5 z 5

Vynikající příručka německé autorky Meike Bosch v překladu Kateřiny Homutové vydalo r.1918 nakladatelství Grada Publishing, a.s.
Autorka, původně vyučená truhlářka, vystudovala na Hohenheimské universitě biologii se zaměřením na botaniku, takže vztah k stromům pojímá všemi smysly, tedy i hmatem. Své zkušenosti předává při organizování vzdělávacích prohlídek parků a botanických zahrad. S tím souvisí i výběr listnatých a jehličnatých stromů v této knize. Oceňuji velice praktické pojetí publikace, především rozkládacího obalu , kde jsou uvedena vyobrazení listů a nápadnějších plodů , jehličí a šišek. U každého taxonu pak kromě názvů českých a latinských, doprovodného textu a základních údajů na spodní liště, vyobrazení celkového habitu v některém ročním období, vyobrazení listů či jehlic ve skutečné velikosti - barevně rozlišeny i podle velikosti - menší než 10 cm zelená lišta, větší hnědá (ocení nejen autor předešlého komentáře), barevné fotografie zaměřené na detaily plodů, květů i jiných zajímavostí daného druhu.
Trocha teorie v úvodní části knihy nikoho nezabije.
Při identifikaci v terénu pomůže i měřítko na vnitřní straně obalu.
Samozřejmě rejstřík..


MilanCFC
05.06.2021 5 z 5

V první řadě výborný nápad zobrazit listy v jejich skutečné velikosti, to říká stejné množství informací jako samotný obrázek listu. Chválím také obrázky celkových stromů jako takových, což mi v některých předešlých publikacích chybělo. Musím ovšem souhlasit, že kniha obsahuje poměrně hodně parku na úkor jiných, známějších stromů. Celkově ale moc fajn příručka.

Däniken
27.05.2019 3 z 5

Na můj vkus až moc parkovních druhů. Postrádám zde vrby, jilmy, jeřáby a mnoho dalších.

iceVS
29.07.2018 5 z 5

Malá, stručná, výstižná, do kabelky akorát a hurá ven :-)

jewarix
24.03.2018 5 z 5

velmi užitečná kniha

Autorovy knížky

Meike Bosch
německá
2018  90%Poznejte stromy podle listů

Kniha Spoznaj stromy podľa listov je v

Přečtených8x
Doporučených2x
Knihotéce6x
Chystám se číst5x
Chci si koupit4x