Spor o Darwina

Spor o Darwina https://www.databazeknih.cz/img/books/44_/44923/spor-o-darwina-44923.jpg 4 8 1

Je darwinismus založen na správném hodnocení vědeckých důkazů, nebo je jen dalším druhem fundamentalismu? Autor se zabývá způsobem argumentace zastánců evoluční teorie. Zaměřuje se především na to, zda je znám nějaký mechanismus, který může uskutečnit tak rozsáhlé změny, které evoluční teorie předpokládá.

Literatura naučná Přírodní vědy
Vydáno: , Návrat domů
Originální název:

Darwin on Trial , 1991


více info...

Přidat komentář

Hledani_Pravdy
13.08.2023 5 z 5

Absolutně fenomenální kniha, brilantně napsaná kritika chabosti důkazů evoluční teorie -- z pohledu profesora trestního práva z Univerzity v Berkeley. Profesor Johnson v této knize ukázal skutečnou povahu sporu mezi evoluční teorií a teorií inteligentního plánu, která říká, že vesmír, Země, příroda i člověk sám nemůže být výsledkem slepých materiálních procesů, ale že je za ní plán, informace a úmysl, který z hmoty nelze odvodit. Kniha je dechberoucím a v tomto případě virtuálním soudním přelíčením, ve kterém spolu soupeří 2 strany předkládající soudní porotě 2 naprosto odlišné a vzájemně neslučitelné představy o vzniku a historii světa.

Profesor trestního práva z Berkeley, jeden z nejlepších právníků 20. století - Philip E. Johnson -- odhaluje v knize málo známé i téměř neznámé argumentační fauly, zfalšované pseudodůkazy i výpovědi falešných svědků, které jsou dodnes v učebnicích - od základních až po vysoké školy - prezentovány jako vědecké důkazy evoluční teorie.

Kdybych měl člověku zápasícímu s otázkou pravdivosti evoluční teorie doporučit nějakou čtivou a pro běžného člověka relativně snadno pochopitelnou knihu odhalující lživost a podvodnost údajných důkazů evoluce, pak bych mu doporučil tuto knihu!!

Podle mého názoru by tato kniha měla být povinnou četbou všech studentů středních a vysokých škol!

Jsem nesmírně vděčný vydavatelství Návrat domů, že tuto knihu vůbec přeložila a vydala ... a že bylo vydáno poměrně velké množství výtisků, takže se ještě dnes dá kniha sehnat v bazarech a antikvariátech.

Štítky knihy

evoluce věda darwinismus

Autorovy knížky

Phillip E. Johnson
americká, 1940
1996  73%Spor o Darwina